Aktywne Wpisy
Bobito +289
#golgif #mecz #fcbarcelona
Barcelona - Brest 3-0, Lewandowski po raz 101 w lidze mistrzów.
Mirror: https://streamin.one/v/b7523451
Barcelona - Brest 3-0, Lewandowski po raz 101 w lidze mistrzów.
Mirror: https://streamin.one/v/b7523451
picasssss1 +6
Cześć mam takie pytanie może ktoś dla mnie je wytłumaczy.
W Świdniku powstało coś rodzaju specjalnej strefy ekonomicznej, dzięki temu okolica zyskała nową drogę. Droga jak na nasze standardy nowa ponieważ ma niecałe 2-3 lata.
I tutaj kieruje swoje pytanie, co kierowało projektantami żeby umieścić na nowej drodze studzienki z prawej strony, gdzie dziennie jeździ kilkadziesiąt samochodów ciężarowych xD
Czy
W Świdniku powstało coś rodzaju specjalnej strefy ekonomicznej, dzięki temu okolica zyskała nową drogę. Droga jak na nasze standardy nowa ponieważ ma niecałe 2-3 lata.
I tutaj kieruje swoje pytanie, co kierowało projektantami żeby umieścić na nowej drodze studzienki z prawej strony, gdzie dziennie jeździ kilkadziesiąt samochodów ciężarowych xD
Czy
- kiedyś przecena na takie produkty była 40-50% i wówczas sprzedawało się praktycznie wszystko
- teraz przecena to jakieś 10% i bardzo duzo się nie sprzedaje
- zawartość tego koszyka, do którego przerzucał towary, idzie do utylizacji
- pracownicy nie mogą brać takich towarów dla siebie, Auchan woli płacić za utylizację najwyraźniej xD
śmiesznie to brzmi w kontekście tego całego e------------a
Nie kupuj tego szajsu
@powodzenia Strzelam że to chodzi o pieniądze i pewniej taniej im wychodzi te rzeczy zutylizować i wrzucić w koszty niż sprzedać ze stratą i jeszcze podatek zapłacić.
10% na koniec terminu? To chyba pomysł jakiegoś oszołoma
Żeby oszczędzić dychę, to trzebaby wydać 100 na same promocyjne. A że zazwyczaj trzeba je zjeść w 1/2 dni...
To ja p------e takie coś, poroniony pomysł do reszty. Nie dość, że większość ominie (bo produkt mniej pewny) to jeszcze pozostała część i tak nie kupi, bo za drogo. W Netto też chyba są takie udawane obniżki na żółtych etykietach
Bardziej opłaca im się wyrzucić i zapłacić za utylizację, niż trzymać kilka dni w sklepie, a potem sprzedać za połowę ceny.
O wszystkim decyduje Excel.
@powodzenia: Adrian, sklep nie ma interesu w tym żeby sprzedawać produkt za cenę tak niska ze nie zawiera marzy, skoro klient pójdzie i kupi za normalna cenę z uwzględniona pełna marza.
Pracownicy nie mogą brać, bo w sklepach nagle pojawiałaby się szynka parmeńska
@powodzenia: mój drogi, jakby auchanowi jest naprawdę obojętne co z tym zrobi i gdyby się dało pozbyć tego za darmo, to by tak zrobił. Ale gdyby dał pracownikom te zbuki, to zaraz by się d-----ł fiskus, że vat nie opłacony, że pracownicy też się wzbogacili, że za wartosc otrzymanego towaru trzeba odprowadzic skladkę zdrowotną