Wpis z mikrobloga

@labla: Dzban skład węgla miał a pisze jakby się żegnał z jedyną miłością. TYŚ TYŚ jeszcze. Tępak.

@lord_xenu: szkoda, że nie dostrzegasz w tym wpisie bezsilności, a uczciwego człowieka, który nie chce sprzedawać gówna wyzywasz od tępaków, klaunie
  • Odpowiedz
skład węgla zamyka działalność w okresie największych żniw? Co tu się #!$%@??

@cin3k: To proste:

- jest spokój: cena na hurcie towaru + inne koszta to 650 pln/tona, sprzedajesz w sezonie 1000 ton po 1000. Masz 350 tysięcy.
- jest niepokój: cena na hurcie towaru + inne koszta to 2850 pln/tona, sprzedajesz za 3200 raptem 200 ton. Masz
  • Odpowiedz
@mijiam365: o kurczę, ładnie poszperałeś. Pewno w perspektywie tego przedsiębiorstwa takie kwoty nie robią szału, ale mimo to są dotacje bez zwrotne. Nie widzę info, że to są pożyczki, które trzeba oddać. Jakby nie patrzeć 80k dostał za darmo.
  • Odpowiedz
@Kambiodolor2137: @cin3k: @labla: ktoś mi wyjaśni dlaczego składy, które dysponują placem, wagą i transportem nie przerzuciły się na transport węgla z PGG?
Rozumiem, że marża może mniejsza i trzeba pokombinować, ale zapotrzebowanie raczej spore, ja musiałem organizować transport poprzez firmę z drugiej części województwa bo lokalne składy to olały.
  • Odpowiedz
  • 0
I bardzo dobrze, lepiej kupić przez internet za 1/3 ktorą zaproponował by ten Janusz biznesu. Zamknij skład i zobaczymy jak to będzie popracować w normalnej robocie.
  • Odpowiedz
Ten skład węgla jest w Wałbrzychu. Prócz rządowych kłód jest jeszcze konkurencja w postaci biedaszybów, które zaraz będą tu jedynym dostępnym źródłem węgla.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kambiodolor2137: takich firm będzie dużo, w Polsce zabraknie 6 milionów ton węgla. Kto się dorwie, sprzeda wszystko, nawet miał, brykiet. Kto nie złapie, będzie miał problem
  • Odpowiedz
@FrasierCrane:

przecież pomijajac wszystkie złe decyzje jakie PiS podjął, to za sam węgiel powinien być na taczkach wywiziony. Jak można w kwietniu nakładać embargo, gdzie reszta krajów UE, w których rządzą ludzie z mózgami zrobiła to dopiero od sierpnia? Co miał pokazać ten gest, poza pozbawieniem kilku miesięcy na budowę zapasów?

Ogłosili embargo gdy nic nie było zakontraktowane z morskich dostaw, ba, doskonale wiedzieli, ze polskie porty nie przyjmą w pełni tego w tak krótkim czasie co kolej ze wschodu, bo mają ograniczoną moc przeładunkową (nawet jakby dostawy były dograne).

Przecież to jest szczyt nieudolności. Oni nawet nie pozwoli odebrać wegla za który już zapłacono i stoi sobie gdzieś tam na bocznicy na Białorusi. Ciekawe komu na złość, bo na pewno
  • Odpowiedz