Wpis z mikrobloga

@Whoresbane: Te okładki wyglądają fajnie, ale chyba są tylko 4? Nie jestem jednak przekonany co do ilustracji bo jednak gdy coś jest tylko napisane to wyobraźnia może działać nieco lepiej. Jak oceniasz ilustracje?
@MG78: sam jestem fanem książek z ilustracjami (vesper, Diuna i Dick to złoto). Pobudzają jeszcze bardziej wyobraźnię. Niestety, grafiki z gry o tron kompletnie nie są w moim guście. Wygladaja jak z jakiejś gry, druga sprawa to rozmiar tejksiążki. Polecam wypożyczyć z biblioteki i samemuzobaczyć. Z innych wydarzeń to czytałem wydanie z okładka filmową w twardej oprawie, tak jak ktoś napisał mega bialypapier, ale rozmiar książki jestok.
@MG78:
Najładniejsze dla mnie są ilustrowane ale na razie tylko do Nawałnicy mieczy wydano.

Serialowa jest twarda(miękka też jest) i spójna graficzne i w dodatku ma ładniejszy papier(no chyba ze nie lubisz białego).

Nie serialowa jest na gorszym papieże(ale kremowy kolor) tylko niestety jest niespójna bo okładki 1-3 do siebie pasują, Uczta ma inną(jest to okładka od innej książki ale na siłę można się w niej doszukiwać postaci z książki) a
@MG78: Będą ale to jest jak dotąd wydawane na 20 lecie każdej książki.
Teoretycznie Uczta dla wron powinna być w 2026 ale jak się ludzie pytają o to na profilu Zyska na fb to niby mają być jakieś informacje o tym że może uda się wcześniej wydać ale nic oficjalnego jak dotąd nie ma.
@MG78: Póki co są tylko te trzy (w tym Nawałnica w dwóch tomach) bo to edycje jubileuszowe na 20 lecie wydania danego tomu. Uczta dla Wron dostanie swój w 2025 (choć chodzą plotki o przyśpieszeniu tego wydania) a Taniec ze Smokami w 2031 roku

Ilustracje w Grze i Starciu są śliczne i jest ich dużo. Sporo z nich było już w Świecie Lodu i Ognia. Są bazowane na książkach a nie