Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +148
Tak wyglądały kiedyś pociągi, teraz wydają się brzydkie ale mimo wszystko kojarzą mi się z młodzieńczym luzem i przygodą
#wykop30plus
#wykop30plus
MateuszLakomy +193
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Hej, piszę z anonimowych, bo chcę wyizolować ten wpis od mojego konta na wykopie.
Jestem właścicielem mieszkania w dużym mieście wojewódzkim. Jako osoba prywatna chcę sporządzić umowę na czas nieokreślony z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia. Sęk w tym, że nie obawiam się o to, że osoba której wynajmuję lokum zniknie w krótkim terminie czasu i będę musiał szukać nowej osoby, a o to, że wynajmuję te lokum (obecnie) po korzystnej cenie i chciałbym mieć jednak za jakiś czas możliwość podniesienia opłat z racji inflacji i coraz większych kosztów utrzymania nieruchomości. Martwię się więc o to, że nie będę mógł wypowiedzieć takiej umowy, bo będzie na tyle korzystna dla mojego najemcy, że ten nie da mi powodów abym to zrobił, a w związku z tym będę z biegiem czasu coraz bardziej na niekorzystnej umowie.
Brakuje mi w tych kwestiach wiedzy i chciałbym zapytać, czy w przypadku umowy wynajmu lokalu na okres nieokreślony mam możliwość podniesienia czynszu bez wypowiadania obecnej umowy i tworzenia nowej?
#finanse #mieszkania #deweloperka #wynajem #nieruchomosc #dom #budownictwo
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #63109f30e90046d2cec11681
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Wesprzyj projekt
@AnonimoweMirkoWyznania: kazda umowe na czas nieokreslony da sie wypowiedziec przez kazda ze stron.
---
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: karmelkowa