Wpis z mikrobloga

Zaczynam mieć grubą rozkminę, pozbyć się większości perfum i posiadać 10 top zapachów z których serio bym korzystał, bo teraz tyle tego stoi i większość używana raz w miesiącu w daną porę roku, a jakoś trochę szkoda kupować kolejne flakony po to żeby stały nieużywane, jakie wy macie podejście? Chociaż większość pewnie już nie liczy ile flaszek na półce stoi XD #perfumy
maikeleleq - Zaczynam mieć grubą rozkminę, pozbyć się większości perfum i posiadać 10...

źródło: comment_1662027055crr21ByBeVelPKbipHkpqR.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maikeleleq: nie zbieram, sprzedaje nieużywane lub takie, które przestają wzbudzać we mnie jakieś emocje. Może go zabrzmi naiwnie, ale kolekcjonuję raczej doświadczenia niż flakony, bo z drugiej strony czasem zdarza mi się kupić odlewkę jakiegoś nienoszalnego smroda, którego wcale nie zamierzam używać, ale po prostu jestem ciekawy czy przedstawia jakąś wartość artystyczną.
  • Odpowiedz
@maikeleleq: ja ze względów ekenomicznych i praktycznych nie przekraczam 15 flakonów a nawet obecnie mając 15 ( i to nawet nie pelne tylko z ubytkami, niektore uzywane juz od x lat) stweirdzam ze mam tego za dużo (tymbardziej ze na co dzien nie uzywam perfum jak siedze/pracuje w domu i niegdzie nie wychodze)
  • Odpowiedz
@maikeleleq: Mam za duzo zapachow ale kazda redukcja konczy sie tym ze mam wiecej flaszek niz przed zaczeciem sprzedazy. Z kolei obecnie mam tylko takie z ktorymi jest mi bardzo ciezko sie rozstac i kazda pozycja wystawiana na stragan jest okupiona lzami i trzydniowym szokiem.
  • Odpowiedz
@maikeleleq: Wyprzedaje na biezaco te ktorych dlugo nie uzywam. Nie kolekcjonuje dla zbieractwa tylko uzytkowo.
Nie mam sentymentu, wole sprzedac cos co stoi nieuzywane i kupic w to miejsce cos nowego.
  • Odpowiedz
@maikeleleq: Ja mam max z 10 flakonów. 3 setki, wiadomo takie sygnatury, reszta to 30 (chyba że takich nie robią, to 50), a jakichś 'na okazję', które rzadziej psiukam to dekanciki. :) Trzymam to pod kontrolą i faktycznie używam a nie oglądam :D No ale Wasze kolekcje serio podziwiam :)

kolekcjonuję raczej doświadczenia niż flakony

@saradonin: o jak fajnie napisane
  • Odpowiedz
@maikeleleq: mialem 40+ flaszek i chcialem wiecej ale doszedlem do wniosku ze na jaka cholere to ma stac i sie kurzyc skoro i tak rzadko uzywalem niektorych zapachow. teraz mam ok 14 a i tak uwazam ze to za duzo i co jakis czas sie pozbywam jakichs flaszek. z poczatku bylo mi szkoda sprzedawac jakies rarki ktore juz nie sa w produkcji ale stwierdzilem, ze w------e - to tylko perfumy.
  • Odpowiedz
@robert5502: Z letnich to wszystko co ma cytrusy czyli D&G Light Blue Forever, Missoni Wave, Mercedes-Benz Cologne, Versace Pour Homme i Bvlgari Aqva Pour Homme chociaż ten ostatni to już niezbyt cytrusowy, a zimowe to z tego co mam to Tom Ford Tobacco Vanille, Rasasi La Yuqawam, JPG Ultramale, Emporio Armani Stronger with You i Gucci Guilty Absolute
  • Odpowiedz