Wpis z mikrobloga

@Sofie: ja ostatnio trę na tarce, podgrzewam na patelni z solą żeby odparować wodę, na koniec dodaję tyle masła ile chcę i koniec. Słodka, zajebista ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sofie: Cukinie w panko, „bigos” z cukinii, nadziewane cukinie, oczywiście zucchini parmigiana, leczo z cukinią, może curry z cukinią jeszcze.
  • Odpowiedz
@Sofie: zrób sałatkę szwedzką a jedyna zmiana to zamiast ogórków, pokrojona w plasterki cukinia. Ja to robię łopatką do sera. Po krawędzi cukinii, żeby kawałki nie były mega duże. PYSZNE.
  • Odpowiedz
@Tryggvason: @hellyea: curry jeszcze nie robiłam więc jest coś co mnie zaciekawiło :D


@Sofie: Polecam zrobić własną pastę curry, można wtedy świetnie wyregulować smaki.
Posmażasz warzywa (szybko, na dużym ogniu) oraz jakiś czosnek, świeży imbir jak lubisz i ew. kurczaka czy inne mięso oraz pastę curry. Wszystko zalewasz mlekiem kokosowym, dodajesz trawę cytrynową, liście kaffir i dusisz aż mleczko zgęstnieje i wszystko przejdzie się wzajemnie smakiem. Liście kaffir i
  • Odpowiedz
@hellyea: super przepis tylko o ile trawę cytrynową może przypadkiem bym gdzieś znalazła, tak te liście nie ma szans... Tak czy inaczej potrzebuję w miarę szybkie przepisy bo dużo pracuje i mało mam czasu na gotowanie :(
  • Odpowiedz
@hellyea: super przepis tylko o ile trawę cytrynową może przypadkiem bym gdzieś znalazła, tak te liście nie ma szans... Tak czy inaczej potrzebuję w miarę szybkie przepisy bo dużo pracuje i mało mam czasu na gotowanie :(


@Sofie: No liście faktycznie- ja zamowiłam i po prostu mam zapasik w domu. Ale jak coś to możesz dać np. więcej skórki z limonki do pasty i będzie git bez liście.
Generalnie curry
hellyea - > @hellyea: super przepis tylko o ile trawę cytrynową może przypadkiem bym ...

źródło: comment_1661970268Kw0DO0eCgmVmmbnYCuMhum.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz