Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +87
Nad gra swoich czasów, co tam wyczyniałem, aż się łezka w oku kręci.
#gry
#gry
Pokojowa +34
Kraje UE wysyłają uchodźców do Polski
Z danych Służby Granicznej wynika, że zwiększa się liczba cudzoziemców przybywających do Polski
Są to cudzoziemcy, którzy przekroczyli granicę UE w Polsce i złożyli wniosek o ochronę na terenie Polski, ale wyjechali do innych krajów nie czekając na rozpatrzenie wniosku.
Najwięcej cudzoziemców odsyłają Niemcy.
#ukraina #bialorus #wojna
#rosja #niemcy #strazgraniczna
Z danych Służby Granicznej wynika, że zwiększa się liczba cudzoziemców przybywających do Polski
Są to cudzoziemcy, którzy przekroczyli granicę UE w Polsce i złożyli wniosek o ochronę na terenie Polski, ale wyjechali do innych krajów nie czekając na rozpatrzenie wniosku.
Najwięcej cudzoziemców odsyłają Niemcy.
#ukraina #bialorus #wojna
#rosja #niemcy #strazgraniczna
Apricot Gose od Artezana. Nie mam pojęcia od kiedy jest na rynku, ja je widziałem pierwszy raz jakoś w lipcu tego roku. Pachnie morelą, nie pachnie piwem. Koniec opisu aromatu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zapach bardzo prosty. Szybko się ulatnia. Piana grubopęcherzykowa. W smaku mocno kwaśne dlatego nie jest to typowe Gose. Oczywiście smak zdominowany morelą. Jest też delikatne tło w stylu mango-pomarańcza. No i oczywiście jest sól. Od razu poczułem sympatię do takiego połączenia. Finiszu praktycznie nie ma. Jak ktoś lubi kwaśne piwa, to powinien po nie sięgnąć. Lekkie, a jednoczesnie wyraziste (jak na Gose).
#chwedpije #piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #craftbeer