Aktywne Wpisy
Napedikr +343
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Filozofwdresiee +195
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kawałek kodu, o którym mówie https://pastebin.com/dPHqQvNd
#programowanie #dotnet #csharp
O ograniczeniach do zapisywania do pliku niczego nie pamiętam, ale może ustawiłeś ją jako InMemory?
"ConnectionStrings": {
"DefaultConnection": "Data source=browserapp3.db"
}
a
if (itemTypes.FirstOrDefault(x => x.Type == itemType.Type) != null)
continue;
Ten warunek jest poprawny?
Jak debugowałem i były dodawane do contextu nowe obiekty, w debugu w locals widać całą listę, po czym idzie savechanges i nie ma nic. ChangeTracker.HasChanges zwraca true, ale response z savechanges 0.
Ale może spróbuję postawić jakis mssql na dockerze i na nim spróbuje, bo i tak ostatecznie nie będzie na sqlite siedzieć, ale myslałem, że szybsze
@Zeronader: Lol, no tak.... Sugerowałem się za mocno nazwami.
To tak na pierwszy rzut oka wygląda jakby powinno zadziałać. Na pewno nie ma żadnych wyjątków rzuconych które ignorujesz? Nic w konsoli?
Ale ostatnio przesiadłem się na Raidera i w Raiderze wszstko w debugu szło poprawnie, a w Visual studio w debugu mi wywałało w exception i tam się okazało, że migracja mi wygenerowała nazwę tabeli ItemTypeStat, a przy insercie próbował chyba ItemTypeStats ( możliwe, że poprawiałem w kodzie i nie pamiętałem ) I dlatego nie szedł insert.