Tak sobie stoję przed Urzędem Skarbowym w Łodzi przy ulicy Aleji Kościuszki 85 i zastanawiam się, Czy Mateusz odprowadza podatki za donejty od Widzów? Czy ma zarejestrowaną Działalność Gospodarczą? Byłoby niemiło, gdyby okazało się że nie, Prawda? alaMenedżer nie zadbał o kwestie prawną? Nie wiedział, że trzeba się z tego rozliczać? A może Mateusz lub jego alaMenedżer zadbali o porządek prawny i wszystko jest wporządku? Otojespytanie Widzowie. Panie w Urzędzie chętnie to sprawdzą. A jeśli nie to czy Mateuszowi zakopci się pod dupką za niedługo? i skończy zgrywać kozaka na YT? No niewiem niewiem.
A2. Tak przypadkiem zostawiam Wam nr. Finowie. Można uprzejmie donieść, że ma miejsce taka sytuacja, Panie w biurze będą wdzięczne. Oczywiście przypadkowo.
@DeDe_PL: Obawiam się że to nic nie da. Jeśli się nie mylę to przy własnej działalności z której nie ma się więcej niż pół minimalnej krajowej miesięcznie zysku nie trzeba płacić podatków ani nawet rejestrować firmy. A mattheusz z donejtów na pewnie nie ma takiej kwoty.
Jakas fajna gra strategiczna gdzie nie chodzi o zabijanie i wojny? Gdzies gdzie trzeba sie rozwijac albo przetrwac jest ok. Ale bez wojen bo mam dosc :/ Nie musi byc nowe. classic tez jest ok.
Tak się tylko chciałem pożalić, że byłem dzisiaj u lekarza w Medicoverze i ten lekarz okazał się być Ukraińcem, który ledwo mówi po polsku... Dramat. #zdrowie #polska #medicover #ukraina
Tak sobie stoję przed Urzędem Skarbowym w Łodzi przy ulicy Aleji Kościuszki 85 i zastanawiam się,
Czy Mateusz odprowadza podatki za donejty od Widzów? Czy ma zarejestrowaną Działalność Gospodarczą?
Byłoby niemiło, gdyby okazało się że nie, Prawda?
alaMenedżer nie zadbał o kwestie prawną? Nie wiedział, że trzeba się z tego rozliczać?
A może Mateusz lub jego alaMenedżer zadbali o porządek prawny i wszystko jest wporządku?
Otojespytanie Widzowie. Panie w Urzędzie chętnie to sprawdzą.
A jeśli nie to czy Mateuszowi zakopci się pod dupką za niedługo? i skończy zgrywać kozaka na YT?
No niewiem niewiem.
A2.
Tak przypadkiem zostawiam Wam nr. Finowie.
Można uprzejmie donieść, że ma miejsce taka sytuacja, Panie w biurze będą wdzięczne.
Oczywiście przypadkowo.
Numer telefonu:
+48 42 25 30 500
Fax:
+48 42 25 30 506
E-mail:
lodzki.us@mf.gov.pl
Wizyta w urzędzie skarbowym jest możliwa w:
poniedziałki od 8:00 do 18:00,
od wtorku do piątku od 8:00 do 15:00.
Bebg.
#bonzo
W picie jest też rubryka "inne źródła" ale ja sie nie znam-:)))