Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #razer

Elo. Mam problem z myszką Razer Naga X. Wczoraj coś jej kompletnie odbiło w trakcie grania - ot tak się odłączyła i przestała działać. Jak podłączam ją na nowo do kompa, to mam sygnał podłączenia urządzenia USB, myszka działa przez sekundę i na nowo się rozłącza. Testowałem każdy port USB w kompie i podłączyłem do innego laptopa - problem jest zawsze taki sam. Próbuję znaleźć sterowniki do tej myszki i zainstalować je na kompie na nowo (chociaż to, że problem występuje na więcej, niż jednym urządzeniu podpowiada, że problem jest po stronie myszki). Co ciekawe, zasilanie przez USB normalnie ciągle dociera, bo jest podświetlenie. W programie Razer Synapse rozpoznaje ją na chwilę. Inne myszki działają.
  • 9
@kidi1: Na przykład w jaki sposób mogę spróbować zrobić jej hard reset, czy ktoś miał podobny problem z tym samym modelem myszy, czy mogę w jakiś sposób zrobić reinstalację sterowników, gdy komputer nie wykrywa urządzenia... Jest masa rzeczy, które ktoś kto COŚ WIE NA TEMAT jest w stanie podpowiedzieć, aby być w stanie dalej poradzić sobie samemu - na przykład jak sprawdzić, czy problem jest hardwareowy czy softwareowy. Jako ciekawostkę podpowiem,
@Leel00 A kurde, podłączyłem jeszcze do kolejnego laptopa i śmiga jak głupia. Różnica jest taka, że to jest laptop, na którym nie instalowałem Razer Synapse.