Wpis z mikrobloga

#wroclaw
Urząd w tym mieście to jakaś kpina. Wchodzisz do urzędu i słyszysz że jest wydrukowane Max numerków 220 i c--j. I więcej nie pracują xD
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I klepie powoli.

@Szampion: inna sprawa że zawsze jak mam coś do zalatwienia w urzędzie to mi to zajmuje chwilę jak już się dopcham do okienka, bo staram się przygotować żeby wszystko poszło jak najszybciej. A ludzie siedzą w tych okienkach i siedzą, jakby sami nie wiedzieli po co przyszli
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@Szampion: 220 osób to jest 27,5 osoby na godzinę przez 8 godzin, nie wiem na ilu urzędników. Każdy pracownik ma 15 min przerwy i co godzinę 5 min za pracę przy komputerze. Jeżeli urzędników jest tam powiedzmy 3, to jak to kasztanie widzisz, żeby mieli obsługiwać wszystkich kiedy na jedną osobę jest mniej niż 6 minut xD

Krytykuj system, nie urzędników, bo oni pracują adekwatnie do wynagrodzenia (niewiele ponad minimalna)
  • Odpowiedz
@Alakecz: mordeczko. Nie mądruj się jak nie byłeś. Kobita jedna wychodzi i Ci mówi że co godzinę przyjmie 10 numerków. A reszta numerków to se w p---e możesz wsadzić i jedziesz do domu ze zmarnowanym czasem. Jeśli sami pracownicy godzą się na takie warunki to guzik mnie to obchodzi. Za karę tam nie siedzą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Alakecz: Co godzinę 5 minut to przerwa od ekranu, nie od pracy. Możesz w tym czasie drukować dokumenty albo robić cokolwiek innego poza patrzeniem w monitor.
  • Odpowiedz
@Szampion: przez godzinę przyjmie 10 numerków, czyli w 55 min zrobi 10 osób. Czyli robi petenta w 5,5 minuty - to całkiem zajebiste tempo pracy bym powiedział. Rozumiem, że pani ma przytyć tak, żeby grawitacje zakrzywiać wokół siebie i żeby przyjmować 2137 petentów w czasie jaki ty postrzegłeś jako godzinę?

Ilu petentów w godzinę ty obsługujesz w swojej robocie?
  • Odpowiedz