Aktywne Wpisy

Remus00 +3
Ej dajcie swoja liste gier z dziecinstwa. Chce sobie odswiezyc, moze dzieki czyjejs liscie przypomne sobie o jakiejs nowej-starej grze :P
U mnie tak:
age of empires 2
armies of exigo
U mnie tak:
age of empires 2
armies of exigo

mickpl +288
Że tera jest tak samo jak za pis - no ja się z tym nie zgadzam XD
Za pis to jakby była w rzondzie fanaberia, aby zrobić tera 0% to by to po prostu weszło, w TVP by aż huczało jakie to potrzebne, a przeciwnicy byliby długimi przerywnikami charakteryzowani jako wrogowie publiczni.
Dobrze nie jest, ale sam fakt, że możemy tak zblokować deweloperuchów to już duża zmiana.
#nieruchomosci #polityka
Za pis to jakby była w rzondzie fanaberia, aby zrobić tera 0% to by to po prostu weszło, w TVP by aż huczało jakie to potrzebne, a przeciwnicy byliby długimi przerywnikami charakteryzowani jako wrogowie publiczni.
Dobrze nie jest, ale sam fakt, że możemy tak zblokować deweloperuchów to już duża zmiana.
#nieruchomosci #polityka

Stan wyjściowy na dziś to jest taki, że kredyty 0% to nie wrócą latami, jeśli kiedykolwiek, a to na co może liczyć rynek to że być może, jak wszystko wyjdzie idealnie, stopy spadną do poziomu 4% za 2-3 lata.
Ale i tak bardziej rozbraja mnie "jak zniosą rekomendację KNF". Dlaczego niby mieliby ją w ogóle obniżać? Przecież sprawdziło się w 120%, że stopy mogą w szybkim czasie podskoczyć o 5%. Ta rekomendacja ma zapewniać stabilność spłaty w okresie 30 letnim XD Od sterowania podażą pieniądza jest RPP i o tym chyba wszyscy zapomnieli lub tego nie wiedzą.
Wisienką na torcie jest zakładanie, że już zaraz, za momencik, ostatnia podwyżka stóp i potem już tylko w dół. Źródło: wymiana zdań prezesa z randomową babą na molo w Sopocie. Wiara wyznawców Najwyższego Wzrostu jest iście mocarna. Przypominam, że o tej ostatniej podwyżce 0,25 mówi tu ten sam człowiek, co obiecał, że nie będzie żadnych podwyżek i mówił o "szkolnych błędach" dwa tygodnie przed rozpoczęciem najszybszego cyklu od 20 lat.
Dziękuję za uwagę.
#nieruchomosci #inflacja #kredythipoteczny #ekonomia #gospodarka