Aktywne Wpisy
Znacie jeszcze kogoś, kto nie ma płaskiego TV i ogląda telewizję, na takim z dupą? #kiciochpyta #technologia
cutecatboy +198
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@WampirZSuchodolu: Co to znaczy? Prozaicznie po prostu kiedy sam sobie spojrzę na niego?
No okej, szkoda że automat nam nie pokazuje.
Jest to strasznie upierdliwe dlatego postały różne wynalazki wpinane w szynę DIN przed bezpiecznikami, które liczą takie rzeczy. Niektóre mają nawet wifi i mogą Ci pokazać zużycie z podziałem na poszczególne dni
Te watomierze może się by tutaj odnalazły. Nie brać jak najtańszego czasem?
W załączniku masz zrzut ekranu z jednego z nich, do którego łączę się za pomocą aplikacji Gosund. To konkretne gniazdko odpowiada za włączanie i wyłączanie oświetlenia w akwarium.
@WampirZSuchodolu: Ja dokładnie to samo wczoraj zbadałem, że mi lista bierze 20watt, a co dokładnie nie wiem - ale pewnie któryś z zasilaczy właśnie, może od modemu, może od czegoś innego. Po prostu wyłączyłem wszystko i testowałem po kolei włączając rzeczy. Ale 20watt x24 godziny to ile bierze? z 7zł pewnie na miesiąc.
1kwh wyszło po 12h używania bez komputera, komputer dorzuca w 10h używania max 2kwh, a najczęściej 1,5. Więc obliczenia nadal niezbyt.