Aktywne Wpisy
jacekparowka +532
Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na etacie, dlatego wszystkim tyrającym na kogoś przypominam zasady zachowania zdrowia psychicznego w k0łchozach:
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą
A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście
juda-goldbergstein +484
Hej, w ostatnim roku, dwóch, trzech(?) przechadzając się w okolicach złote -> patelnia zauważyłem sporo (właściwie to tłumy prawdę mówiąc) osobników płci żeńskiej przechadzających się w podobnych do tego strojach. Stary #boomer jestem, ale niech ktoś mi wytłumaczy co to jest za subkultura? Ni to emo, ni gotka. O c--j tu chodzi? Często atrybuty związane z #lgbt
Jaki jest manifest tej grupy, jaka ideologia i jakie postulaty?
Pytam, bo nie wiem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Scybulko: I czym to się różni od emo czy tam gotek?
@robiwrazenie: W sumie, to aż mnie kusi teraz, żeby podejść i zapytać jakie są ich relacje z ojcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS takie złoto znalazłem pod hasłem alternatywka xD
@maly_ludek_lego: Subkultury to już trochę nie te czasy. Ot młodzież kombinuje ubiorem, jak tu się wyróżnić i zaznaczyć własny indywidualizm, jak od zarania dziejów.
@maly_ludek_lego: Skoro wrzucasz takie srogie #januszcore to tak, niestety jesteś już (mentalnym) boomerem.
@aegispolis: tyle, że one wyglądają tak samo - kolorowe włosy, jakieś paskowane rękawy, dużo obróż i metalowych naszyjników, mocny makijaż wokół oczu itd. O tak, jak na tym wideo. Wiedziałem, że już to gdzieś widziałem :)
@L3gion: XD Pewnie tak jest, chociaz ja w okolicach trzydziestki.
Choć jakieś szczątki subkultur istnieją, teraz tj. dziesięć lat po tym jak zaczynałem studia po polibudzie wciąż chodzą metale.
@RicoElectrico: Ja mam wrażenie, że osoby, które najbardziej gardłują, że "kiedyś to były subkultury, a teraz nie ma" żyją mitem jakoby za ich czasów te subkultury miały jakieś głębsze znaczenie.
Niektórzy zapomnieli, że te 15-20 lat temu 1/4 ramówki MTV to był SOAD, Nightwish i Disturbed - po prostu była moda
@WaveCreator: No nie wiem, wtedy metale powiedzieliby, że to nie metal. Myślę, że większość tak powie zresztą. Metale hardocorowi to zespoły nordyckie typu Tiamath i podobne, zawsze