Wpis z mikrobloga

@Musiek_: jak już jesteśmy przy temacie filmów z lektorem, to ostatnio naszła mnie taka refleksja. Mianowicie w VLC playerze można zmieniać ścieżki dźwiękowe w filmie, a że ja wolę ładny obraz to oglądam filmy po angolu z ewentualnymi napisami. I tu rodzi się pytanie: czy można wyodrębnić jakiś prostym sposobem (pomiajjąc sony vegasy itd) dźwięk z filmu z lektorem i zaaplikować go do filmu, który pobiorę dajmy na to w
  • Odpowiedz
czy można wyodrębnić jakiś prostym sposobem (pomiajjąc sony vegasy itd) dźwięk z filmu z lektorem i zaaplikować go do filmu, który pobiorę dajmy na to w jakości HD??

@Edwards: ffmpeg nie da rady? Za wiele tego nie używałem, ale to jest chyba właśnie narzędzie służące do muxowania/demuxowania poszczególnych strumieni w pliku wideo...
  • Odpowiedz
sprawdzę w wolnej chwili. Wgl przydałaby się jakaś strona z samymi ścieżkami, łatwiejszy jest dostęp do angielskich filmów. Tak wchodziłoby się na stronę pobierało tylko ścieżkę i ładowało do filmu :) wydaje się genialne.
  • Odpowiedz
Dotąd korzystałam tylko z torrentów. Jednak mój przyjaciel wynalazł o wiele szybszy sposób. Można tam spokojnie znaleźć filmy z polskim lektorem. Na http://www.filefox.pl omija się limity i przeszukuje od razu większą liczbę hostingów. Nie przypuszczałam, że coś takie wgl istnieje. Pościągałam już sobie wiele filmów polskich i zagranicznych. Nie ma problemu z ich odszukaniem.
  • Odpowiedz