Wpis z mikrobloga

Mam pytanie odnośnie Assassin's Creed. Otóż dawno temu grałem w jedynkę i mi się spodobała. Potem temat olałem i dzisiaj chciałbym powrócić i kupić gierkę na PC. Czy kolejność grania którą tutaj podaję jest dobra?

Assassin's Creed Director's Cut Edition

Assassin's Creed 2 Deluxe Edition

Assassin’s Creed Brotherhood

Assassin's Creed Revelations

Assassin’s Creed III

Assassin’s Creed Liberation HD

Assassin’s Creed IV Black Flag

Jeżeli tak to czy na #steam występuje jakakolwiek z nich w wersji z polskim dubbingiem? Wiem, że w 1 dubbing był nawet na przyzwoitym poziomie. Czy potem to kontynuowali? Na #steam jest informacja tylko, że wszystko jest po angielsku :-F Nawet 1... więc po prostu coś mi się nie zgadza...

Jeżeli jest po angielsku to czy można skądś pobrać dubbing/napisy i podmienić?

#steam #kiciochpyta #assassinscreed #nowikpyta
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Assassin's Creed Director's Cut Edition

Assassin’s Creed Liberation HD

@nowik: pierwsze slysze o tych wydaniach; to pierwsze to raczej czysta jedynka będzie; może z jakimiś dodatkami od autorów
  • Odpowiedz
@nowik: Kolejność dobra. Czy w kolejnych częściach był dubbing to nie wiem, ale w sumie wątpię. W AC II nasz bohater jest Włochem, a przez jakieś błędy Animusa (czyli tej maszynki pod którą jesteśmy podłączani) nie mamy pełnej transkrypcji na 'nasz' język (angielski) i część wyrazów jest włoska. Daje to świetny efekt i podkreśla klimat, nie wiem jak mogło by to wypaść w dubbingu, więc polecam spolszczenie z napisami (a
  • Odpowiedz
@nowik: Tylko 1 część ma dubbing. Kolejność dobra, chociaż tego Liberation nie kojarzę. AC2 i Brotherhood to najlepsze części serii.
  • Odpowiedz
@raven4444: Czyli nawet jak kupię w ubi to i tak będę miał przypisane do konta steam i po prostu lepiej wybrać tam gdzie taniej ? Bo II jest teraz tanio na steamie :-)
  • Odpowiedz
@nowik: kolejność git, dubbingu brak w dalszych częściach.

Czemu uplay ? :> Nigdy z uplay nie korzystałem.

Już od dwójki będziesz zmuszony z tego korzystać. Nawet jak kupisz na steamie, to będzie i tak włączał Ci się Uplay. Takie w---------e g---o od Ubisoftu, który stwierdził, że jak EA w-----a ludzi Originem, to oni też chcą, bo w--------e graczy jest takie modne.
  • Odpowiedz
@nowik: co to jest o liberation w ogóle? pełnoprawna część serii? mysalłęm, że to tylko jakieś dlc czy jakaś wersja na komórki czy coś
  • Odpowiedz
@nowik: do dwójki i kolejnych to nie, bo to w większości do multi. Do trójki warto wziąć Edycję Waszyngtona, bo to całkiem niezła, osobna kampania.

@entrop: to jest pełnoprawna wersja, która byłe exclusivem na psp, a teraz jest przenoszona na resztę platform. Coś takiego zrobiono z Resident Evil Revelation i efekt jest zajebisty, więc widać, że takie konwertowanie ma sens a afekty są zadowalające.
  • Odpowiedz