Wpis z mikrobloga

• 56
Kraków okazał się niesamowity. Będąc z Wrocławia, myślałam że oba miasta te stoją na wysokim poziomie ale g---o prawda.. Nie zdążyłam zwiedzić dużo bo jadąc na jeden dzień to trochę słabo ale z pewnością tam wrócę. Żadne miasto porównując z Krakowem nie jest chyba aż tak europejskie, zadbane no i oczywiście nie ma tylu zabytków tak wciągających w "fotel". Więc dzięki mirkom za rady, o które pytałam wcześniej i strasznie wam zazdroszczę tak zajebistego miasta :( Wrocław może się schować ze swoim rynkiem i zabytkami.. Ciekawa jestem, co wy myślicie o tych dwóch miastach? #relacjazpodrozy #wroclaw #krakow
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heeidi:

Będąc z Wrocławia, myślałam że oba miasta te stoją na wysokim poziomie ale g---o prawda.. Nie zdążyłam zwiedzić dużo bo jadąc na jeden dzień to trochę słabo ale z pewnością tam wrócę. Żadne miasto porównując z Krakowem nie jest chyba aż tak europejskie, zadbane no i oczywiście nie ma tylu zabytków tak wciągających w "fotel"

Dopiero się zdziwisz, jak kiedyś do Warszawy trafisz ;)
  • Odpowiedz
@heeidi: Kraków jest piękny, trochę zazdroszczę mieszkańcom, nawet mimo tego, że muszą czasem przeżuwać powietrze. A Łódź też ma swój urok. Są restaurowane kamienice, sa budynki po dawnych fabrykach no i pałace, zupełnie w środku miasta ;)
  • Odpowiedz
@heeidi: powaznie? Krakow lepszy od Wroclawia? W ktorym miejscu. Rusz sie gdzies w Krakowie dalej poza rynek to zobaczysz, ze jednak nie jest tam tak pieknie. Nie wspominajac juz o slynnej dzielnicy Nowa Huta, ktora mialem szanse odwiedzic, zarowno w godzinach popoludniowych jak i wieczorowo-nocnych. Dla mnie Wroclaw na chwile obecna jest miastem nr 1 w Polsce, bardzo fajna komunikacja tez wracalem o roznych porach i nawet dalej od centrum
  • Odpowiedz
@miesnakrowa: Sklepy, Rynek, Pałacyki 2 (albo i nawet 3). zabytkową kopalnie co przerobiona na muzeum, zabytkowe dwa kościoły oraz wiele takich kamienic oraz tereny zielono-rekreacyjno-rolnicze, duże pole golfowe, styczność z Parkiem Śląskim, fabrykę naprawiająca i budującą Rosomaki, wieże telewizyjną TVP Katowice i bliskość Katowic. A węgla jako takiego nie mam już
  • Odpowiedz
@imo0mfg: co masz na mysli poprzez "ruszenie sie poza rynek"? ja caly czas wlasnie polecam ruszenie sie poza rynek zeby odkryc cos wiecej poza oklepanym starym miastem. w szczegolnosci kazimierz - super klimat, szczegolnie noca + naprawde mega zabytyki - rynek z ratuszem, synagogi, skalka i rewelacyjny gotycki kosciol na augustianskiej; podgorze wraz z kopcem kraka; oraz wlasnie nowa huta - aleja roz i plac centralny.
  • Odpowiedz