Aktywne Wpisy

Cześć,
chciałem podzielić się z Wami raportem finansowym mojej rodziny za lipiec. Od wielu lat prowadzę listę wydatków i przychodów, która pozwala mi kontrolować i zarządzać domowymi finansami.
Przychody w minionym miesiącu wyniosły
19 960,77 zł, natomiast koszty 9 312,43 zł.
Pozwoliło nam to oszczędzić 10 648,34 zł.
Przychody dzieliły się jak niżej:
-Moje wynagrodzenie: 13 801,58 zł
-Wynagrodzenie Żony: 5 599,20 zł
-Inne przychody: 500 zł (500 plus)
-Zwroty ubrań: 59,99
chciałem podzielić się z Wami raportem finansowym mojej rodziny za lipiec. Od wielu lat prowadzę listę wydatków i przychodów, która pozwala mi kontrolować i zarządzać domowymi finansami.
Przychody w minionym miesiącu wyniosły
19 960,77 zł, natomiast koszty 9 312,43 zł.
Pozwoliło nam to oszczędzić 10 648,34 zł.
Przychody dzieliły się jak niżej:
-Moje wynagrodzenie: 13 801,58 zł
-Wynagrodzenie Żony: 5 599,20 zł
-Inne przychody: 500 zł (500 plus)
-Zwroty ubrań: 59,99
ForTravelSayYes +51
Jeżeli powiem, ze z perspektywy mojej pracy (ratownik medyczny) we #wroclaw, ze wielokrotnie z policją mieliśmy w okolicy dworca głównego interwencje do Ukraińców agresywnych, bądź nacpanych.. a raz to była to tak naćpana ma maksa Ukrainka agresywna, która pluła w nas i 6sciu ją obezwladnialiamy i dostałem od tej suki melą w twarz to już jestem onucą? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps. Policjantka całkiem ładna btw. z
Ps. Policjantka całkiem ładna btw. z

Z tego miejsca pozdrawiam innych mireczków i mirabelki uczciwie tyrające na wypłatę, na jakiej zmianie i w jakiej pracbazie by to nie było, propsy dla was. A ja tymczasem padam na łóżko i śpię do popołudnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#chwalesie #heheszki #pracbaza
@Karakatamakatula: nope. Kancerogenna jest praca zmianowa bo to ona rozwala zegar biologiczny. Jeżeli ktoś pracuje 21-5, wraca do domu i kładzie się w ciemnym pokoju (większość roku końćzy pracę jak jest jeszcze ciemno), wstaje po 8 godzinach jest 14, środek dnia to niczym się nie różni od ludzi co robią 6-14 w zamkniętym pomieszczeniu.
Problem w tym, że zazwyczaj jest praca na 3 zmiany,
@Karakatamakatula: fakt, było spore badanie w temacie ale trochę wcześnie żeby finalnie zawyrokować że to praca nocą odpowiada za wątlejsze zdrowie czy choroby. Trzeba zweryfikować czy przyczyną jest samo funkcjonowanie/wysiłek o tej porze czy może specyficzne nawyki "nocników" (vs dziennych) którzy to mogą częściej sięgać po niezdrowe przetworzone) żarcie, picie
M.in. z jajkami tak było lata temu: wyszły badania że hurr durr zdrowe. Minęło 5-10 lat: olaboga, cholesterol, jednak jajka niezdrowe! Kolejne 5-10 lat: a nie, jednak ten cholesterol to nie problem, jedzcie na zdrowie ( ͡° ͜ʖ ͡