Wpis z mikrobloga

EEjjj pytanko #mikrokoksy zamierzam isc na silownie, ale mam nie ukrywam oponke na brzuchu. Przy 186 waze jakies 96-100kg

Jak chce zaczac cwiczyc to lepiej najpierw troche schudnac? Czy moge od razu pakowac?

Wiem tez ze gdybym wszedl na cykl. Testosteron + winstrol mialbym szybsze efekty

Mialem troche do czynienia z silownia, ale ogladalem kanal na yt i prowadzacy mowil ze lepiej schudnac do momentu az nie bedzie nam widac kraty na brzuchu
  • 3
  • Odpowiedz
Jak chce zaczac cwiczyc to lepiej najpierw troche schudnac? Czy moge od razu pakowac?

im wcześniej zaczniesz ćwiczyć tym lepiej

Wiem tez ze gdybym wszedl na cykl. Testosteron + winstrol mialbym szybsze efekty

@Mariusz_Drugi: Jeśli się sam za to zabierasz to narobisz sobie więcej kłopotów niż pożytku. Na razie zainteresuj się zmianą nawyków i deficytem kalorycznym, cholera wie czy po 2 mkiesiącach nie odpuścisz
  • Odpowiedz
@Mariusz_Drugi: Przy większej masie szybciej zbudujesz mięśnie bo przekłada się to również na siłe, dlatego często się mówi 'najpierw masa później rzeźba'. Pilnuj żeby więcej nie przybrać na wadze i wejdz sobie na łagodny deficit kaloryczny, podaż białka minimum 1,7g na 1kg masy ciała na dzień i ćwicz. Po czasie jaki sobie ustalisz np 6 miesięcy zacznij się konkretnie odchudzać, odsłoni to mięśnie które zbudujesz na masie.
  • Odpowiedz