Wpis z mikrobloga

Wrócę do domu to napiszę więcej ale generalnie fajna sprawa poznać festiwal od zaplecza z perspektywy patrolu.

Wiemy co wypaliło a co trzeba zmienić (chociażby strefa Lecha czy gastro tylko na jednej stronie przez co pasaż handlowy był luźny a po drugiej stronie z warsztatami było ciasno) - masa ludzi pytała gdzie kupić koszulki festiwalowe a siema szop był przecież ogromnym namiotem...

Jurek na koniec mówił nam, że za rok powinien pojawić się już grzybek a z burmistrzem będzie dogadywanie podciągnięcie prądu (wszystko leciało na generatorach).

Imo powinny być wyjścia do lasu (obstawione przez ochronę) aby ludzie mogli sobie skoczyć na piwko w cieniu. Na ściernisku musi się pojawić więcej patrolu bo idiotów z grillami i kuchenkami też nie brakowało - nie muszę mówić jakie skutki może mieć połączenie takich urządzeń z alkoholem i namiotami...

Szkoda, że nie zabrakło dzbanów którzy na festiwal zabierali pieski - było kilka przypadków gdzie takowe były trzymane w lesie.

Policja... To co w niektórych momentach odwalali niebiescy też było słabe. Na samym początku nie potrafili ogarnąć sobie wjazdówek i cwaniakowali, że oni mogą bo mają koguta a poza tym oni GADALI Z JURKIEM xD. Przyjemnie było takich dzbanów odsyłać tam skąd przyjechali . Ale ogólnie było ich na festiwalu za dużo.

Podzielcie się swoimi wrażeniami, my tam będziemy jeszcze liderom przekazywać uwagi od festiwalowiczów i taki feedback się przyda.

No i na koniec - jeśli ktoś się zastanawia czy dołączyć do Pokojowego Patrolu to zdecydowanie polecam. Nauczycie się pierwszej pomocy, ogarniania zadań służby informacyjnej i spędzicie tydzień pod namiotem z grupką fajnych ludzi. W grupie lotnej są różne zadania i można poznać przez to festiwal od kuchni. Ja miałem stresik ale ludzie tutaj są bardzo pomocni i wyrozumiali i ostatecznie mega się cieszę, że tu dotarłem. []

#woodstock #polandrock
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DartNorbe: @josedra52: przecież w tym roku Woodstock był sterylnie czysty w porównaniu z Kostrzynem tych śmieci było naprawdę mało a tak jak ktoś pisał p--o z kija znacząco wydłużyło by kolejki

A jeśli chcielibyście w ogóle zakazać wnoszenia puszek tak jak teraz szklanych butelek to musicie być gotowi na to że skończyło by się jak na legendanrnym Woodstocku 99 kiedy monopolista w strefie gastro sprzedawał zwykła wodę za
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@josedra52: nie wiem na ile jest to wgl realne ale scena na końcu lotniska niestety sprawia, że spora część ludzi na płycie ma do niej dosyć daleko (ale wiem, że zaopatrzenie i dojazd itd.). Generalnie trawa za pasażem, to ściernisko nazywalem mordorem xDD. Jedna strefa prysznicy też czasem nie domagała kolejki to jedno ale jak siada w kabinach prąd i robi sie czarno a woda jest lodowata to idzie się
  • Odpowiedz
@Megasuper: Był zadowolony z tego jak wyglądał koncert skindred.
Wiesz, na takie zmiany w ostatniej chwili choćbyś się zesrał wpływu nie masz i nie ogarniesz niewiadomo kogo w środku sezonu koncertowego gdzie grafiki i logistyka tras koncertowych są podpinane na ostatni guzik. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Pech.
  • Odpowiedz
  • 9
@josedra52 z moich obserwacji:
Do poprawy:
- brak cienia, powinno być więcej parasoli, namiotów itp.
- ludzie myjący się w kranach do czerpania wody pitnej , powinien być wyraźny zakaz bo ludzie w upale czekali czesto ponad godzinę na nabranie wody bo jakiś debil się mył od stóp do głowy, może dałoby się tak skonstruować krany żeby mycie się było niewygodne?
- brak segregacji smieci - nie było osobnych kontenerów na puszki
- strefa gastro wewnątrz
  • Odpowiedz
  • 2
@krave: no tru palniki były zawszę dzieki nim np. zjadłem jak człowiek xD. Bo skoro mówisz że strefa poza polem miala lepsze gastro to po tym z pola bym chyba umarł, zjedliśmy z dziewczyną taką dużą zapiekankę za 25ziko i ciężko na brzuchu pół dnia, w sumie jeszcze chleb ze smalcem brałem i to tyle z gastro imo jak na ceny to jedzenie powinno być smaczne to co było pozostawia
  • Odpowiedz
@josedra52: może bardziej zróżnicowany lineup- teraz oprócz kwiatu i strachów wszystko było n-----------ą jak nie na dużej to może chociaż ma małą scenę dodać trochę reggae rapu popu jak za poprzednich edycji
  • Odpowiedz
  • 0
@krave: z tego co wczoraj słyszałem to Owsiak chce w kolejnym roku w-----ć foodtracki xD Pewnie boli go ze taki foodtrack nie płacił opłaty za postój
  • Odpowiedz
@krave: Z zabawowych zespołów byli Blenders ze swoim „kupiłem czarny ciągnik” :)

Ja to musiałem mieć pecha w takim razie, bo kiedy nie szedłem po puszkowego czteropaka to kolejka w piz.. a i tak co chwila ktoś się wbijał na bezczela. W środę jeszcze było ok, ale potem to już dramat. Dobrze ze na strefie poza tez sprzedawali p--o, szkoda ze w szkle (Budweisery).
  • Odpowiedz
policja miała wjazd na festiwal?

@Niuskul: Policja zawsze jest na festiwalu i jest jej znacznie więcej, niż Ci się wydaje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ta lubuska miała wiele lat doświadczenia w działaniach na polu i dlatego jej nie zauważałeś. Zachpom musi się nauczyć tego.

-wywalenie puszek z festiwalu, to jest przesada że możesz iść po
  • Odpowiedz
@josedra52:
-więcej ujęć z wodą pitną, albo chociaż punktów gdzie można ją kupić, w piątek na prawdę był z tym problem (stanie w kolejce do lidla, żeby tylko kupić wodę jest uciążliwe)
-zapewnić jakieś mocniejsze pompy, bo w godzinach szczytu na myjkach woda ledwo leciała albo w ogóle
-tak jak inni pisali - CIEŃ
  • Odpowiedz
@josedra52:
- ściągnąć krysznę ;-)
- lepszej jakości płatne toi toie, nie ukrywam że za 20zł oczekuje czegoś lepszego niż osraną deskę
- ogarnąć ściernisko - za dużo kurzu
- więcej polskich zespołów na dużej scenie
- pisuary przy toikach to
  • Odpowiedz
  • 1
@wonsz_smieszek narzekali na krany przeznaczone do mycia, które trzeba było trzymać żeby leciała woda, krany z wodą do picia były zwykłymi bateriami jak do zlewu, w dodatku nad umywalka, więc dużo ludzi je wybierało

@Orbes Blenders trochę mało :/ i akurat jak byli to bałam się wyjść poza obóz bo ciągle straszyło burzą :(
Może miałam farta z tymi puszkami, ale też dużo nie piłam xD
  • Odpowiedz
@Megasuper: Ja się food-trackach dowiedziałem w niedziele, jak szukałem transportu na parkingu( ͡° ͜ʖ ͡°) Z resztą i tak się więcej piło niż jadło, bo nie dość że gorąc, to jeszcze dużo żarcia to dużo latania po toj toiach, w każdym razie po tygodniu -1 kg( ͡° ͜ʖ ͡°)

@josedra52: W zasadzie wszystko już napisano, kryszny faktycznie brakowało z ich
  • Odpowiedz