Aktywne Wpisy
![ZADYMIARZ_PL](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6e49dfee59c18f5715d98a69b2ae323eac06574c683579b37e55d4a721c0f2dd,q60.png)
ZADYMIARZ_PL +32
W mojej firmie już 80% pracowników to hindusi, powoli przerzucają całą robotę do Indii za głodowe stawki pajeetów. Trzeba się ewakuować z IT. Zbieram listę chętnych chcących rozpocząć studia lekarskie od października. Kto chętny proszę zostawić plusa. Pytanie w aniiecie jakie miasto wybieramy na studia. #programista15k #programowanie
Jakie miasto na studia lekarskie
- Łódź 28.5% (115)
- Lublin 22.3% (90)
- Toruń 19.1% (77)
- Gliwice 30.2% (122)
musialmi +3
Pytam, bo nie wiem, czy nie robię głupio. Pomocy.
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Właśnie przed chwilą był u mnie w domu fachowiec (ogólnobudowlany), który po usłyszeniu, że proszę go o ściągnięcie butów w przedpokoju (i po pięciusekundowej dyskusji), postanowił, że nie chce ze mną współpracować i wyszedł.
Kiedyś byli u mnie inni fachowcy, których też poprosiłem o ściągnięcie butów, to zignorowali mnie i weszli do pokoju w butach bez żadnej rozmowy na ten temat.
Pytanie:
Kto popełnia nietakt?
- Właściciel domu 36.4% (176)
- Fachowiec 36.6% (177)
- Tylko Bóg może to osądzić 26.9% (130)
Lokalizacja Czaplinek, w porównaniu do Kostrzyna, to jeden wielki minus: asfalt plus rżysko, tony kurzu, ani jednego drzewa na powierzchni paru km kw. I nawet ten gównolas, od którego i tak oddzielono nas wysokim płotem był wręcz abstrakcyjnie nieprzyjemny.
W porównaniu do przepięknych zielonych łąk i lasów wokół kostrzyńskiego poligonu to to były jakieś na wpół uschnięte chaszcze po których nie dało się chodzić.
Dodatkowo, Kostrzyn był świetnie skomunikowany kolejowo z całą Polską. Czaplinek, to lokalizacja dla zmotoryzowanych, niedostępna dla młodych ludzi spoza regionu o ile mama z tatą nie przywiozą ich samochodem.
Oczywiście przyjmuję do wiadomości, że Kostrzyn już odpada z różnych przyczyn, ale dziwi to nagłe zamiłowanie Owsiaka do pozbawionych życia, szczelnie ogrodzonych lotnisk bez prądu i wody.
Na zdjęciu moja wycieczka do lasu
źródło: comment_1659907019cawmppduuQicYbKTnXU3xY.jpg
Pobierz@ktomizajalnazwy: teoretycznie dało się. Obok lotniska miejscowy rolnik przezornie skosił pole na tydzień przed festynem i udostępnił swoje prywatne rżysko. Jeszcze bardziej nieprzyjemne niż rżysko oficjalne ale można tam było, za 50 zł, spać obok samochodu lub nawet w przedsionku tego romantycznego lasu ze zdjęcia (ale że była to południowa ściana lasu, to i
@ktomizajalnazwy: W przedsionku tego lasu, ale było tam miejsca dla kilkudziesięciu namiotów. Na jakieś 50tys uczestników. Głębiej, to już było jak na zdjęciu - drzewo przy drzewie i fizycznie nie dało się przejść
@Megasuper: więc ja niniejszym potwierdzam jego słowa: Tak, tamtejszy las jest dziki, kompletnie nieprzyjazny. I tak, kurz jest niemiłosiernie dokuczliwy.
Po prostu porównuję do lokalizacji w #lubuskie gdzie lasy były zielone, cudownie relaksujące i można było się tam rozbijać do woli. I teren poligonu był pokryty trawą a nie piaskiem.
I zachodzę w głowę - czemu z
@Megasuper: wszędzie wojewoda jest z pis, służby państwowe są z pis. A marszałek województwa z opozycji jest w prawie połowie województw, wliczając w to pełne zieleni woj. #lubuskie, w ktorym mieści się #kostrzynnadodra
źródło: comment_1659915121yl7JarQVAwWoXl8zWBeoRx.jpg
Pobierz@kris03: O,, dobra wiadomość! możesz zaznaczyć na mapie i dać jakieś zdjęcie z obozowiska? A jak wygląda kwestia prawna - czyj to teren?
źródło: comment_1659915981JFz1hL67UUAh8LBrjphfCL.jpg
Pobierzźródło: comment_1659973128YavhGyR0Djh6tUxW9pYjMj.jpg
Pobierz