Aktywne Wpisy
Kupamilosci +5
Co was #programista25k (i trochę #programista15k) pracujących 100% zdalnie trzyma w Polsce?
Jeśli nie pracujesz zdalnie możesz napisać co by trzymało jeśli byś pracował zdalnie.
Zadaje sobie to pytanie od jakiegoś roku bo jeszcze przed covidem fajnie się tu żyło gdy wszystko było tańsze niż na zachodzie ale niestety jak ostatnio wszystko zaczęło się #!$%@?ć i licząc sobie wyszło mi, że taniej by mi było kupić dom w Hiszpanii/Włoszech (120-150m) niż
Jeśli nie pracujesz zdalnie możesz napisać co by trzymało jeśli byś pracował zdalnie.
Zadaje sobie to pytanie od jakiegoś roku bo jeszcze przed covidem fajnie się tu żyło gdy wszystko było tańsze niż na zachodzie ale niestety jak ostatnio wszystko zaczęło się #!$%@?ć i licząc sobie wyszło mi, że taniej by mi było kupić dom w Hiszpanii/Włoszech (120-150m) niż
wykop +31
Mamy przyjemność poinformować Was o wprowadzeniu zmian, które najczęściej pojawiały się w ostatnim czasie w Waszych zgłoszeniach i sugestiach. Te zmiany to:
- poprawiliśmy automatyczne odczytywanie powiadomień z tagu po wejściu w niego;
- usprawniliśmy możliwość usunięcia wszystkich aktywnych sesji użytkownika - teraz możecie zrobić to za pomocą opcji "usuń wszystkie pozostałe sesje", którą znajdziecie w ustawieniach konta, w zakładce "dostęp do konta";
- dodaliśmy możliwość dodawania filmów poprzez Ctrl+V
- poprawiliśmy automatyczne odczytywanie powiadomień z tagu po wejściu w niego;
- usprawniliśmy możliwość usunięcia wszystkich aktywnych sesji użytkownika - teraz możecie zrobić to za pomocą opcji "usuń wszystkie pozostałe sesje", którą znajdziecie w ustawieniach konta, w zakładce "dostęp do konta";
- dodaliśmy możliwość dodawania filmów poprzez Ctrl+V
#pytanie #lewactwo #lewackalogika
@Orkan_Ksawery: Nie wiem, nie mam pojęcia, przeważnie unikam takich tematów :)
@Ch_K: WAT? xD co to za pokrętne obliczenia? xD
co to znaczy rzeczywiste? Rzeczywiste są takie, że jeżeli chcesz ode mnie dostać 2 koła na łapę, to mnie kosztujesz niemalże 3400zł. Czego nie rozumiesz?
@Ch_K: no ok, łączny koszt to już coś innego niż
bo Ciebie to nie kosztuje na pewno 3400 zł.
Pracodawca płaci tyle co @dreaper napisał, natomiast resztę "płaci pracownik".
Koszty w sumie to rzeczywiście 1400 zł (dla uproszczenia), ale nie jest to 70% kosztów tego co dostaje pracownik, bo pracownik dostaje jeśli już 2800 zł, i z
Ta rozbieżność, bierze się stąd, że ja liczyłem podatek od całej sumy kosztów pracodawcy, natomiast @Orkan_Ksawery prawdopodobnie policzył procentową wartość podatku w odniesieniu do do pensji brutto.
@Orkan_Ksawery: Najbardziej klasyczna #prawackamatematyka. Za pomocą tej metody obliczeń, jeśli państwo nakłada formalnie podatek 75%, to jest to "naprawdę" 300% podatek.