Aktywne Wpisy
Wezzore-04 +781
Ale mnie w-----a ta niedziela niehandlowa. Idealnie dla mnie by było, żeby sobie dzisiaj na spokojnie zrobić zakupy na początek tygodnia. To nie k---a, planuj człowieku przed pracą z rana albo po robocie w godzinach szczytu. J---ć ten z-----y zakaz. A jeszcze bardziej j---ć tych, którzy się zaraz zlecą i będą p-------c „wystarczy zrobić w sobotę” c---a w dupę wystarczy włożyć. #niedzielahandlowa #zakupy #j------s
kapazgon +74
Dzień dobry Mirki,
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)
Pijcie ze mną kompot! 🥂
Miłego dzionka wszystkim. (。◕‿‿◕。)
#rower #szosa
@Cypherspeed: jak romet nowy karbon na 105 za 6 koła sprzedaje?
@Cypherspeed: no tak, przecież jak ktoś pyta o używany rower za 2-3k, to chodzi mu o jakieś specialized za 30k.
@westu: ale jak inny kolarz będzie go wymijał i zobaczy "romet", to mu nie odmacha ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://prorowery.pl/pl/p/-Rower-Szosowy-ROMET-HURAGAN-CRD-2023/982996
no tak, musi mieć poważny rower żeby było co widać na gassach.
Inna rzecz, ile tak naprawdę chcesz wydać. Na początek:
- siodełko - kwestia preferencji, może Ci nie podpasować; od 60 za medicusa, tu naprawdę można sporo wydać zanim się dla się siebie znajdzie
- owijka - trochę pewnie chłonie pot, wymieniłbym od razu; spoko są już za 50
@Paczek_w_masle: bez przesady, VR 900 AF z 2019 to katalogowo 4,3k, z czego można było go wyłapać na przecenie chyba za 3,9k.
Co nie zmienia faktu, że 2019 był w roku 2019 ( ͡° ͜ʖ ͡°) Widywałem u----i na olx sprzedawane w cenie katalogowej, albo ledwie kilkaset złotych taniej. Jeśli nie patrzeć na inflację, to myślę że niektórzy dwa lata pojeździli za
Tarcze to pewnie nie ten budżet, a napęd to poniżej Tiagry nie ma co schodzić?
Zdaje sobie sprawę że coś w używanym rowerze
trzeba będzie zrobić, to nie
@SortowNIKT: nie do końca. W poprzedniej generacji - może. Obecnie Claris i Sora z tego co wiem czerpią z serii wyżej, więc główna różnica to ilość przełożeń. I tu też zależy. Jak masz z tyłu typowe dla szosy 11-28 (ilość zębów na skrajnych przełożeniach z tyłu; im więcej z tyłu tym lżej) do jeżdżenia po płaskim, to pewnie nie będzie Ci brakowało
To ten triban
Mam 185 cm i M też pasuje. Bardzo wdzięczny rower. Hamulce dobre, a po wymianie klocków jeszcze lepsze.
Jedynie fabryczna owijka to dramat - nawinąłem na nią Pro Comfort Sport i jest oki..