Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wrzoskoowna:
Pomidory były moim koszmarem dzieciństwa i generalnie jak widzę jak ktoś je kanapkę z masłem i takim zwykłym pomidorem to dalej mi cofie.
Za to po latach nauczyłem się doceniać ich smak w innych potrawach. Np. W sałatce caprese z dobrą oliwą i mozarella, w sosie salsa, zapieczone na foccaci lub uduszone drobne pomidorki na maśle dodane do makaronu. Nagle jakby totalnie inne warzywo.
  • Odpowiedz
Ale to w kazdej kuchnii podstawa- cebulka sie fajnie karmelizuje indodaje smalu do potraw, czosnel zreszta tez.


@Bloodaxis1: nie w każdej. Można bardzo dobrze gotować i nie używać tego syfu. Moja różowa gotuje świetnie, ja gotuję nieźle i bodaj nigdy nie słyszałem od nikogo komentarzy, że #!$%@?łby do przygotowanego przez nas żarcia czochu lub cebuli.

Sam zapach rzuconego na patelnie czosnku wywoluje apetyt.


Chyba u Ciebie xD. U mnie odruch
  • Odpowiedz
@Naqrviam: Jezu, aż na wzdrygnęło.
Będzie sad story.
Niebieski był na delegacji w Holandi.
Przyjechał ucieszony, bo wie, że lubię żelki.
"Zkropkao_Na, przywizołem Ci żelki" powiedział z radością w głosie!
"Fantastycznie" - ucieszyłam się ja i wpakowałam kilka żelek w
  • Odpowiedz