Wpis z mikrobloga

@nagly_atak_faszyzmu: Jogurt naturalny kremowy (zwykły jest strasznie kwaśny), majonez, czosnek, sól, pieprz. Można też dodać jakiś koperek. Ewentualnie w wersji light można odpuścić majonez, a jogurt zastąpić kokosowym i nie będzie trzeba neutralizować kwaśnego smaku.
Sos czosnkowy - co tam dodajecie mirasy, żeby sosik był mniam mniam?


@nagly_atak_faszyzmu: Czosneczek słodziutki i cudowny należy posiekać i podsmażyć na oliwie lekko. Ale dosłownie 30 sekund, by się nie spalił i nie zgorzkniał.
Przez to czosnek zyskuje głębszy smak + tak infuzowana oliwa lepiej rozprowadza smak po jogurcie lub innym nabiale który się stosuje.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nagly_atak_faszyzmu: uwaga podaję przepis, 3 łyżki majonezu (ale nie kieleckiego bo to sam ocet, najlepszy Winiary), 3 łyżki jogurtu naturalnego (polecam Bakoma), 3 ząbki czosnku. Nie dodajesz nic poza tym tylko blendujesz i potem do lodówki żeby zgęstniało.
Próbowałem różnych wariacji ale ten wychodzi najlepszy