Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +67
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +447
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
-w 1,5 miesiąca przejechałam stopem Czechy, Austrię, Słowenię, Chorwację, Bośnię, Węgry i Czarnogórę
-stopowałam pierwszy raz w życiu w listopadzie (2,5 tygodnia po Rumunii)
-zamieszkałam w Budapeszcie
-znalazłam pracę w hipisowskim hostelu
-leciałam pierwszy raz w życiu sama samolotem i pomimo mojego ogromnego strachu przed lataniem czułam się dziwnie spokojna (największy sukces 2013 chyba!)
-poznałam masę ludzi po drodze, od chłopaka z Alaski, który nigdy nie jadł kebaba, po 70 letniego pana z Nowego Sadu, który sam
buduje swoją knajpkę nad Dunajem, szalonego naukowca z Chorwacji i kaskadera z ,,World war Z"
-przypomniało mi się, że umiem grać na pianinie i zagrałam ,,przybieżeli do betlejem" w serbskim pubie (tylko to
pamiętałam na tyle dobrze :))
-spróbowałam raftingu
-włóczyłam się po bośniackich górach nocą
-nauczyłam się podstaw węgierskiego
-spałam w cerkwi
-przebrałam się za księżniczkę Leię na Juwenalia
-pojechałam sama do Serbii
-spędziłam pierwszy raz Boże Narodzenie totalnie sama
-prawie zginełam na wesołym cmentarzu w Sapancie (co za ironia losu by była)
-piłam w----y na górce w Cieszynie z poznanymi autostopowiczami
-skoczyłam z 12 metrowej skały do rzeki
@gwiezdna: jechałem, co prawda terenówką ale jechałem ;P Prawda jest taka, że po oswojeniu się w Rosji z przestrzenią, większym przeżyciem było zjedzenie zupy na bazie suszonego mięsa przygotowanej przez kobietę, która ostatni raz myła ręce pewnie miesiąc wcześniej. Dla człowieka, który każdy posiłek przygotowuje w kosmicznie sterylnych warunkach to było cięższe przeżycie niż podróż samolotem Aerofłotu pamiętającym Breżniewa i
@zenon_undercover: jesteś pedantem?
@zenon_undercover: zależy do jakiego stopnia jesteś pedantem. ja mam poukładane sukienki kolorami i totalny minimalizm w mieszkaniu posunięty do granic możliwości. tak mi dobrze w sterylnej przestrzeni :)
Komentarz usunięty przez autora
@gwiezdna: dalej mi to wypominasz? mówiłem że to był wypadek!