Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Czy osoba chcąca zarabiać 3000 zł netto po studiach z doświadczeniem w danym zawodzie po przez pracę na 1/2 etatu podczas ostatnich 2 lat studiów wymaga za mało, czy za dużo? Spotkałem się z opinią że dla wielu to głodowa stawka.

#pracbaza
  • 16
@RZM_4: no jak mieszkasz z rodzicami to jeszcze jako tako, jak mieszkasz lub chcesz mieszkać sam to głodowa stawka (wynajem+media+jedzenie+przyjemności) no chyba, że masz swoje mieszkanie bez kredytu, ale to i tak taka wegetacja za taką kasę zwłaszcza teraz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Stypendium + 1/2 etatu wychodziło 2400 zł i wystarczało, aby nawet co przyoszczędzić
@Mathas: mirek wydaje 1600 za mieszkanie zostaje 1400. Nie wiem jak wy, ale ja około 1200 miesięcznie przy obecnych cenach wydaje na jedzenie. Nie mam zamiaru jeść dzień w dzień makaron z sosem ze słoika, żeby przyoszczędzić 300zł i mieć ubogą, nie smaczną dietę co może później skutkować problemami zdrowotnymi.

@RZM_4 myślę, że jak zaczniesz od poziomu 4000zł to będzie na początek ok, coś nawet odłożysz jak mówisz, że jesteś oszczędny
@Mathas: aha nie dodałem, że właśnie tyle na 2 osoby wydaje, na mnie i różową :D

ale jeszcze jak byłem solo to wywalałem spokojnie jakieś 800, ale życie kawalera to co innego :D na alko trochę szło
@RZM_4 jeśli już bez statusu studenta to takie 3000zł to standard patrząc po wszystkich ofertach pracy (a szukam już długo). Choć powiedziałbym, że mimo wszystko troszkę poniżej średniej