Wpis z mikrobloga

1200 na chess.com może się wydawać dla wielu śmiesznie słabym wynikiem, ale dla mnie to nie lada osiągnięcie i powód do satysfakcji. Długo męczyłem się w okolicach 900-1000 i dopiero przerobienie zadanek do poziomu 2300 pozwoliło na rozjaśnienie w głowie o co chodzi w tej grze. Teraz powolutku trzeba się zabierać za 1300 i dalszą ekspansję :) Kto wie? Może się uda kiedyś dobić do 1500 ( ͡º ͜ʖ͡º)
#szachy
BitulinowyDzem - 1200 na chess.com może się wydawać dla wielu śmiesznie słabym wyniki...

źródło: comment_165867500079YET6TX5obGHAF83QXgbT.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BitulinowyDzem: Ja od roku gram tylko w Blitza i wynik mam na poziomie 850-950 i nie potrafię go przeskoczyć. W szybkich było ok 100 więcej. Poradz jakie zadanka ogarniałeś? Te w chess.com, masz płatne konto?
  • Odpowiedz
  • 0
@run_away mam płatne konto na pakiecie nieograniczonych zadanek, bo sobie założyłem, że chcę dobić do 2000 jak najszybciej - takie marzenie :v

Z perspektywy czasu stwierdzam, że zadanka na chess.com:
- są często nieintuicyjne
- mają tylko jedno prawidłowe rozwiązanie i nadmierne kombinowanie jest błędem
- uczą motywów
  • Odpowiedz
  • 1
@run_away znam temat :) duży plus dla ciebie będzie, jeśli zrobisz tak jak mówił Bobby Fischer i zaczekasz te kilka sekund przed nawet najbardziej oczywistym ruchem i się zastanowisz nad nim, to będzie sporo większą szansa, że coś znajdziesz, czego na pierwszy rzut oka nie widać. Trzymam kciuki
  • Odpowiedz