Wpis z mikrobloga

Fotowoltaika to g---o.
Pierwsze - wydobywanie surowców z których produkuje się te panele, bardzo poważnie zanieczyszcza środowisko
Drugie - bardzo dużo wody jest zużywane w procesie ich produkcji
Trzecie - panele nie stanowią "energii odnawialnej", z roku na rok spada ich wydajność, a po 20 latach są bezużyteczne i nie produkują energii.
Czwarte - nie ma ich jak zutylizować, recykling też nie wchodzi w grę

Fotowoltaika to śmierć dla środowiska, atom, to jest przyszłość.

#bekazlewactwa #4konserwy #neuropa #konfederacja #ekologia #energetyka
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013:
Tak, taki jebnięty kapłan prowadzi "wiernych" do Gietrzwałdu (coś jak Frodo z pierścieniem do Mordoru).
Idą po 30 kilometrów dziennie, na drodze asfaltowej, gdzie asfalt akumuluje i oddaje ciepło, więc realna temperatura to prawie 40 stopni. Jedna babcia która nie ma płuca i ma połowę żołądka, wczoraj dwa razy upadła z powodu przegrzania, z czego sam Woźnicki też raz odpadł. Taki typowy, stereotypowy, nawiedzony katolicki świr. Na oko posiada
  • Odpowiedz
@Kryspin013:
Do tematu nijak, bo tematem to już się zajmę osobiście, poczytam opracowania, analizy itd... Ale zajrzałem na twój profil i uznałem, że raczej antykościółkowy jesteś, to może ci się spodobać śledzenie przygód tego wariata.
Sam od paru dni obserwuję.
  • Odpowiedz
@Kryspin013:
Nie.
Po pierwsze mnie to nie obchodzi -- temat fotowoltaiki i tak jest już pod tym wpisem zakończony, więc można rozmawiać o czymkolwiek. Po drugie jeżeli ktoś inny jeszcze to czyta, to też się może zainteresować.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wypok312: wiem że bait i to taki 2/10 ale w sumie zagadnienie ciekawe. Bo czy są jakieś opracowania na temat energii z różnych źródeł na zasadzie Kowalski przez 10lat zużyje x energii elektrycznej która wyprodukuje z pomocą fotowoltaiki. Ile zasobów wykorzystano od momentu zdobycia niezbędnych materiałów przez produkcję i użytkowanie przez te 10lat tych paneli oraz ile zanieczyszczeń wyprodukowano. Następnie porównanie z taką samą ilością energii wyprodukowanej w elektrowni węglowej
  • Odpowiedz