Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Miałem dziś rozmowę o pracę w firmie produkującej wyroby ze stali i wyszedłem na debila, bo kierownictwo z przerośniętym ego z góry wiedziało, że mnie nie zatrudnią, bo jak to sami określili:

Ciężko nam Pana określić.

A później zaczęli zadawać serir głupich pytań:

Jakie jest Pana marzenie?

XD co to ma do rzeczy w pracy na produkcji? XDD

Patrzyli się na mnie jak na debila i pytali czemu nie zostałem w pracy u poprzedniego pracodawcy. No tak w bolzce p0lak ma do śmierci pracowac u jednego pracodawcy i nie ma prawa zmienic pracy
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Potem do mnie ile bym chcial zarabiać. Ja ze nie mam doswiadczenia na produkcji to ustawowa minimalna, a oni jakby byli glusi "no ile pan chce?!" Potem pytania czy jestem zdrowy psychicznie i fizycznie. Nastawieni byli do mnie z pogardą i wyzszoscia, ze mialem ochote wyjść stamtad. Skoro nie byli zainteresowali moja osoba to po uj w ogole mnie zapraszali na rozmowe? I jeszczena poczatku chlop do mnie "bo ja nie wiem czy rozmowa z panem to strata czasu" a niby mieliby byc zainteresowani moja kandydatura

Pozniej do mnie chlop przesmiewczo "ale nie masz pan pieniedzy kto panu zasponosorowal prawo jazdy?" No tak szukanie pracy z gory oznacza, ze zdycham z glodu i nir mialem pieniedzy na kurs, nie mialem oszczednosci - widocznie dla nich fakt posiadania oszczednosci to abstrakcja i nie moga zrozumiec, ze ktos ma oszczednosci i w ogole co go obchodzi fakt czy posiadam pieniadze?

Mam 24 lata i mieszkam u babci i chłop takie do mnie "na pewno babcia juz chcialaby sie pana pozbyc z domu" #!$%@? moge miec nawet i 40 i mieszkac przy rodzinie co go to w ogole interesuje i co to ma za zwiazek z rekrutacja do ich firmy?

#pytanie

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62d66cfef962c64a83bed0ba
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

OP: @karmelkowa Wypowiesz się? Bo nikt nie odpowiedział pewnie nie chce się nikomu czytać, a nie zrobiłem trdl

Wracając do wpisu i czuje potworny wstyd. Czuje, że się skompromitowałem przed tym narcystycznym burakiem i ze też dyrektor firmy może być narcyzem... Myślałem, że narcyzi nie osiągają wysokich stanowisk

I cały czas podkreślał "Nie wiem czy Cie zatrudnimy" (tak raz mi mówił przez Pan raz per Ty), ogólnie patrzył na mnie z wyższością i jakby na jakiegoś
  • Odpowiedz
1a6e1 9r33n: Opie,odpowiedzi nie od razu są aprobowane. Olej ich,widać że #!$%@?. W innym wątku rozpisałem się jak to wygląda z #produkcja - niestety to patologia straszna jest. Czasem się trafiają w miarę sensowne firmy,ale z reguły to im gorsza #prowincja tym gorsze traktowanie człowieka.

Wracając do wpisu i czuje potworny wstyd. Czuje, że się skompromitowałem

Nie, żadna kompromitacja, po prostu toksyczni ludzie. Wiesz co,ja też za bardzo przejmowałem (i jeszcze po części niestety się przejmuję) co myślą inni ludzie,ale w przypadku rozmów o pracę to nie za bardzo ma sens,bo ci ludzie cię zniszczą psychicznie. Chcieliby nie wiadomo kogo i nie wiadomo czego:
  • Odpowiedz
RzeczywistyProgramista: Nie przejmuj się. Debilem to jest ten szefuncio. Niestety takich ludzi się spotyka i im mniej się o nich myśli tym lepiej dla zdrowia psychicznego. Wiem, że łatwo napisać, ale nie ma sensu analizować zachowania ludzi, którzy sami nie mają żadnej samoświadomości, kultury, rozumu;)
---

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz
UkrytaMarzycielka: Jesteś zbyt wrażliwy, znam to, przejmujesz się burakami, a nie powinieneś. Nie mówię, że wszędzie jest idealnie, ale tak nie mówi do kandydata, odzywki jak jakiegoś wujka do siostrzeńca, którego nie lubi. Zapomnij jak najszybciej o tym dziadzie. Tez nie chciałabym tam pracować :) Bez wahania uciekłabym z takiej "firmy" po jednym dniu. Jesteś od niego inteligentniejszy i bardziej kulturalny.
---

Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
  • Odpowiedz