Wpis z mikrobloga

@melquiades Ciężki mi przereklamowanym nazwać trenera który w 3 lata przebił Chlepa Guardiolę w ilości wygranych edycji Champions League.

Tym bardziej że przed debiutanckim sezonem Zizou niewiele wskazywało by ta drużyna miała tak zdominować Europę(w samej Hiszpanii bywało różnie).
  • Odpowiedz
@melquiades: Zawsze mi się wydawało, że Trenera bronią wyniki a te Zidane z Realem miał nie najgorsze. Dlaczego więc uważasz że to przereklamowany trener? Tylko 3 trenerów zdobyło LM trzy razy i jest to między innymi Zidane. Jak można powiedzieć, że to przereklamowany trener? Sprawdził się w Realu w 100%.
  • Odpowiedz
@fajq: A co takiego niesamowitego on wniósł do tego Realu jako trener? Grali w jakiś ciekawy czy oryginalny sposób? Jego drużyna była oparta głównie o indywidualności, taktyka nie grała tam żadnej roli, tysiąc wrzutek do znudzenia póki coś nie wleci. O wiele bardziej według mnie można docenić Ancelottiego, który z naprawdę mało porywającym składem ugrał LM i ligę, choć też ciężko jego drużynie zarzucić ciekawy sposób gry
  • Odpowiedz
@melquiades: Wniósł to, że Real zdobył Ligę mistrzów 3 razy z rzędu. A może taktyka to była właśnie tysiąc wrzutek? Jak widać była skuteczna. Drużyn się nie sądzi jak grają jeżeli wygrywają. Real z Liverpoolem zagrał fatalne spotkanie a wygrali kolejny raz Ligę mistrzów. Kto o tym będzie pamiętał skoro w gablocie kolejny puchar?
  • Odpowiedz
@melquiades: Jakie to ma znaczenie? City za Guardioli ma swój styl, tylko co z tego, skoro nie ma wyników (LM)? Za Zidanem stał autorytet i to między innymi dzięki temu Real wygrał co wygrał.
  • Odpowiedz
@melquiades Zidane do spółki z Kloppem pokazali że przyszłością piłki nie jest posiadanie futbolówki dla samej sztuki jak to robiła Barça Guardioli lecz umiejętność szybkiego przejścia z fazy obrony do ataku i wszechstronność.

Zamiast klepania przez minutę rwiemy obronę rywala dwoma szybkimi podaniami.

To między dzięki Zizou dzisiejsza piłka nożna na najwyższym poziomie jest szybka jak nigdy w swej historii.
  • Odpowiedz