Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: imo najlepsze rozwiązanie to 1 etap - edukacja ogólna, żeby dziecko mogło zobaczyć co chce robić(jakieś 8 lat), po tym edukacja typowo do tego co chce robić w przyszłości - np. jeśli chce być informatykiem to dużo komputerów i minimum reszty. najlepiej jakby można było indywidualnie (pod siebie) ustalać - np. lubię programować - mam więcej programowania, a mniej hardwarowych rzeczy. oczywiście do tego musi być dobry program i nauczyciele
@Felonious_Gru: no i do tego dużo praktyki, nikt się nie zainteresuje fizyką czy chemią jeśli będzie musiał kuć jakieś dziwne wzory, ale jeśli będzie mógł robić eksperymenty to się zaciekawi.
żeby dziecko mogło zobaczyć co chce robić(jakieś 8 lat),

@ktoosiu: ale wiesz, że debile po maturze stadami nie wiedzą kim chcą w życiu być?

Co lepsze, mam na roku znajomą, która kończy trzeci kierunek studiów. I chce pracować w jeszcze innym zawodzie (do którego nie ma żadnych predyspozycji ani wykształcenia)
@Paralotnia: Aerospace Engineering na PW, studiuje mi się super, mimo kilku poważnych wad jak np. ponglish wykładowców, ale ogólnie jestem zadowolony, poza tym sporo się dzieje w SKA i przy budowie PW-Sata 2, do której powoli się wkręcam ;)