Wpis z mikrobloga

@Tryggvason: Jak to mawiają "Polak nie świnia, zeżre wszystko". Nie będę kolejny raz tłumaczył jak podwyższenie temperatury wpływa na przyspieszenie działalności bakterii znajdujących się w produktach mlecznych.
@masz_fajne_donice: Ja nie twierdzę że nie jest (aczkolwiek w okresie choroby "wściekłych krów" wołowa trafiła na czarną listę), tyle że w procesie produkcji jogurtu dodawana jest tylko po to by jogurt dłużej zachowywał spójną konsystencję i osoby "wrażliwe" nie płakały że im się "popsuł". Sam jogurt jako taki nie potrzebuje takich dodatków.
@-PPP-: Ludzie lubią urządzać się w d*pie. Większość warzyw i owoców które trafiają do dyskontów to odpady przemysłowe, które nie mają szans być sprzedane jako pierwsza kategoria - ta jedzie na eksport. No ale jest tanio to przecież nie będą wybrzydzać. Dwa razy rozmrożone i zamrożone mięso? Co za problem, przecież to normalne, że mięso zmienia kolor. Że ma konsystencje papki? No przecież 70% to woda. Jogurt przypominający twaróg? No przecież