Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
https://www.wykop.pl/wpis/26112153/aryoconcent-historia-ukraina-sprostowanie-klamliwe/
z banderowską ukrainią dzieli nas wszystko piłka jest po ich stronie. ale widać mentalny wschód nie chce z nich wyjsc.
Uznanie, że korzenie zbrodni wołyńsko-galicyjskiej tkwią w kodzie kulturowym ukraińskiego społeczeństwa oraz w jego rzekomej podatności na wpływy skrajnych antyhumanistycznych idei czy wręcz sił demonicznych, pociąga za sobą
@Aplikacja_TelaDei: Trzeba uściślić, że to maksymalna liczba deportowanych, co nie oznacza od razu zgładzonych, bo oczywiście śmiertelność była wysoka, ale zdecydowana większość (>90%) przeżyła.
No i ilu rzeczywiście deportowano, tego nie wiadomo, może 800 tys., może milion,
Komentarz usunięty przez autora
@Radostingol: iksdee. Ukraina to kozacy a Ci nas zdradzali wielokrotnie - sami wszak poszli pod rosyjski but. Przed Wołyniem była jeszcze r--ź galicyjska
@Radostingol: Łączyło. Co do ruskich się zgadzam.
@Papieszpolak6996: najpierw pokaż zdjęcie dziadka rezającego Polaka piłą, ukraińczyku na uchodźctwie xD