Aktywne Wpisy
WielkiNos +237
Według lewaczek każdy ma prawo żyć jak chce jeśli nie robi przy tym innym krzywdy. No chyba że chodzi o tradycyjny podział ról. Wtedy trzeba skrytykować kobietę i uswiadomić ją jak nisko upadła. Tu mamy przykład jednej z takich wypowiedzi
Okazuje się, że wyjmowanie plastrów sera z opakowania dla męża i dzieci żeby zrobić kanapki to brak ambicji, ale wkładanie sera do opakowania na taśmie produkcyjnej już jest wystarczająco ambitne.
#lewackalogika #
Okazuje się, że wyjmowanie plastrów sera z opakowania dla męża i dzieci żeby zrobić kanapki to brak ambicji, ale wkładanie sera do opakowania na taśmie produkcyjnej już jest wystarczająco ambitne.
#lewackalogika #
Nooleus +45
#pokazmorde jestem robolem i fembojem
#cultowe (922/1000) <- to z dziś planowe
Mastodon - The Czar z płyty Crack the Skye (2009)
Nadaję temu piosenku prywatny tytuł Arcydzieła Mniejszego (aby odróżnić od arcydzieł epokowych, ale nie umniejszając oczywiście) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na szczęście to nie do tej płyty musiałem dorosnąć, tylko do tych starszych. Ta od razu chwyciła.
Co do numeru - różne są definicje metalu/rocka progresywnego jako genre, ale każdemu kojarzą się z grubsza z podobną muzyką. I może nie jest to (stereo)typowy progresywny metal czy rock, ale też czym jest progresywna struktura numeru - od skali mikro (namacalna w pojedynczym riffie), przez aranże (choćby klawisze tu), po skalę makro, czyli to jak się numer rozwija. I dla mnie modelowa progresja :)
Z innych rzeczy - sugestywny bas, zarówno w zwrotkach (na melodię "don't stay, run away"), jak i później, w mocniejszych fragmentach. Przede wszystkim jest świetnie słyszalny i gra "swoje" rzeczy.
A w ogóle jak słucham to zawsze czekam na ten wolny fragment po 7 minucie, gdzie Brent Hinds którego nosowo-redneckowego wokalu za bardzo nie lubię (acz bardzo toleruję!) wznosi się na swoje wyżyny! :D No, a później solóweczki piękne lecą, z minimalnym przesterem, bez wielu efektów, klasyczne takie rockowe <3
----------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.