Aktywne Wpisy
dziobnij2 +19
Jestem #przegrywpo30tce Poszedłem sobie, jak zwykle, do maczka na kawę. Na sali zauważyłem, że młoda dziewczyna i młody chłopak siedzieli przy jednym stoliku. Siadłem bezpośrednio obok nich, przy stoliku obok, aby posłuchać o czym gadają. Przez kilka minut jedli, a po chwili zaczęli rozmawiać o życiu, o pracy, o tym, że mają ciężko. Zwykłe tematy. Ja mam 34 lata i przez 34 lata nigdy nie rozmawiałem w ten sposób z
wscieklizna_irl +25
Mireczki i Mirabelki. Mam współdzielony balkon oddzielony pleksi. Jestem nałogowym palaczem papierosów( niestety) mam sasiadke obok która tego nie toleruje mówiąc ze ten dym jest u niej w mieszkaniu i jest alegiczka. Gdy pójdę zapalić trzaska drzwiami by znać o tym ze to jej przeszkadza. Dzwonilem do spółdzielni zapytac sie o regulamin czy palenie na balkonie jest dozwolone czy nie, usłyszałem ze mozna palic na balkonie papierosy. Pytanie brzmi czy może mi coś zrobić? Jest jakis przepis karny? I najważniejsze pytanie co robić? Olewać to i palić nornalnie? Móze ktoś tu jest ogarnięty w tej kwestii:) pozdro!
@lukaszos: mam nadzieję że tak
@Zajder:
To ty tak twierdzisz.
Właściciel nieruchomości powinien przy wykonywaniu swego prawa powstrzymywać się od działań, które by zakłócały korzystanie z nieruchomości sąsiednich ponad przeciętną miarę, wynikającą ze społeczno-gospodarczego przeznaczenia nieruchomości i stosunków miejscowych.
I tu powinien być EOT.
@
@zenoo:
A tak z ciekawości, to czego się spodziewałeś? Że ludzie wbrew swoim przekonaniom ochoczo zaczną pomagać osobie, która w ich mniemaniu działa szkodę innym?
Dlaczego w ogóle zjawisko palenia traktuje się jakoś ulgowo? Dlaczego to ludzie nie palący mają się podporządkowywać palącym? Dlaczego mamy utwierdzać palącym, że palenie jest czymś normalnym, że należą im się wyznaczone miejsca do palenia w miejscach
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Tak znika, w jej mieszkaniu. Debile
2. Mógłbyś się odezwać na priv? Może uda nam się wymyślić jakieś rozwiązanie na balkon, żeby nie smrodzić innym
3. Wychodź przed blok