Wpis z mikrobloga

Czekam na oficjalne potwierdzenie sądu czy w procesie doszło do oszustwa.

Zawiadomienie trafiło do sądu.

Jesli tak, to od razu myślcie dlaczego ktoś miałby ryzykować więzieniem oszukując sąd? Xd

Od początku cos się mocno nie klei. Zawodowi sędziowie w uk orzekają, ze Depp pobił żonę co najmniej 12 razy, a jury orzeka, ze Amber była i nie była ofiara przemocy. Wygrywając swój pozew była ofiara przemocy z rak Deppa, a w innych już nie.

W jury powinien zasiadać 77-letni mężczyzna. Nie było takiej osoby. Był za to 52-latek nie wiadomo skąd. Miał tylko takie samo nazwisko.

Wszystkie stacje podczas procesu podały, ze najstarsza osoba w jury ma około 58-60 lat.

podomka - Czekam na oficjalne potwierdzenie sądu czy w procesie doszło do oszustwa.
...

źródło: comment_1657320104uIcwWZfPzriP7gxPnV5Rmo.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zwykly_ktos: Sąd i członek jury, który dopuścił się oszustwa. W takiej sytuacji wyrok musi zostać unieważniony i nowy proces (mistrial). Sąd jest odpowiedzialny za jury. Ewentualnie Amber dostanie odszkodowanie. Myśle jednak, ze sedzia unieważni proces jesli to prawda. Raz, ze niespójny wyrok (2 osoby mogły przegrać, ale 2 nie mogły wygrać jednocześnie) plus jeszcze to.
  • Odpowiedz
  • 0
@podomka: co ma sąd w UK do wymiaru sprawiedliwości w US? xD Bozia ci ewidentnie rozumu poskąpiła.

@janusz1200: wiesz. Ciężko uzyskać rożny wynik z tej samej sprawie. Fakty, logika, łączenie faktów i takie tam
  • Odpowiedz
@podomka: Czemu usuwasz wpisy? xD Przed chwilą był wpis, gdzie odpowiadałem Ci i nagle zniknął xD Jak już sama widzisz, że piszesz kompletnie nieprawdziwe rzeczy, to chociaż się do tego przyznaj xD
  • Odpowiedz
@podomka: Skoro tamtego wpisu nie ma to tutaj Ci odpowiem, juror 15 najprawdopodobniej nie dopuścił się oszustwa xD Prawie tydzień temu prawnicy Amber złożyli ten wniosek, ma on 53 strony i część z jurorem nr 15 ma chyba z jakieś 5 stron xD
Większość tego wniosku dotyczy kompletnie bezsensownych i nieznaczących analiz, mówiących jak to jury się pomyliło, mimo że takie rzeczy to jak już w sądzie najwyższym wzięliby pod
  • Odpowiedz
@podomka: My bad, teraz sprawdziłem to ten z wczoraj to jest tylko poprawka do całego wniosku, który podlinkowałem. Przeczytałem go i za dużo nie zmienia, dalej to może być po prostu błąd. Może na wezwaniu było imię tej drugiej osoby niż tej która powinna, nie wiadomo, ale ciężko tutaj i tak o mistrial. Nawet jeżeli to była kompletnie inna osoba, to pewnie do sądu apelacyjnego to będzie musiało pójść xD
  • Odpowiedz
  • 0
@kordian-bator: Na pewno przeczytałeś? Xd zawiadomienie dostał 70-latek i to on powinien być w jury. Najstarsza osoba miała około 60 lat. Jesli to prawda, to sąd ma przesrane. Takir błędy dzieją się poza apelacja. To oszustwo w procesie, nie musi składać apelacji xd od tego jest inna ścieżka prawna
  • Odpowiedz