@SquarexLoserLover: ja wolę soczewki ale jest słabo jak coś do oka wpadnie a nie masz płynu. Bo jak wyjmiesz soczewkę to najlepiej ją przemyć. Okulary się znowu brudzą i parują. Do tego przy okularach musisz machać całą głową zamiast tylko oczami
Okulary i soczewki jednodniowe. Są droższe, ale jest dużo większy komfort użytkowania. Nie musisz się martwić, że zgubisz, nie musisz o nie dbać itd. Świetnie sprawdzają się we wszelkich aktywnościach fizycznych typu basen. Od soczewek mimo wszystko warto sobie robić przerwę raz na jakiś czas, więc dobrze jest mieć też okulary.
@SquarexLoserLover: nigdy nie nosiłem soczewek. Głównie z dwóch przyczyn: w okularach wykładam na bardziej budzącego zaufanie i profesjonalnie (jest to ważne w moim zawodzie) i żona lubi mnie w okularach. Żona ma dużo większą wagę wzroku i zdarza jej się nosić soczewki, ale one potrafią mocno podrażnić oczy.
@SquarexLoserLover: po latach w samych okularach i samych soczewkach miesięcznych (zakładane rano i zdejmowane przed snem) zalecam combo: okulary + soczewki jednodniowe na specjalne okazje ( ͡°͜ʖ͡°) Oczy dostają srogo w dupę w soczewkach, dlatego na co dzień noszę okulary, a soczewki jednodniowe mam na imprezy/długie trasy autem w słoneczne dni (żeby założyć wygodnie okulary przeciwsłoneczne). Co do dostawania w dupę: zacząłem nosić soczewki
#przegryw #okulistyka #wzrok #okularykorekcyjne #soczewki #ankieta #pytanie #pytaniedoeksperta
Okulary czy soczewki?
Okulary i soczewki jednodniowe. Są droższe, ale jest dużo większy komfort użytkowania. Nie musisz się martwić, że zgubisz, nie musisz o nie dbać itd. Świetnie sprawdzają się we wszelkich aktywnościach fizycznych typu basen. Od soczewek mimo wszystko warto sobie robić przerwę raz na jakiś czas, więc dobrze jest mieć też okulary.
Oczy dostają srogo w dupę w soczewkach, dlatego na co dzień noszę okulary, a soczewki jednodniowe mam na imprezy/długie trasy autem w słoneczne dni (żeby założyć wygodnie okulary przeciwsłoneczne).
Co do dostawania w dupę: zacząłem nosić soczewki