Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@SquarexLoserLover: ja wolę soczewki ale jest słabo jak coś do oka wpadnie a nie masz płynu. Bo jak wyjmiesz soczewkę to najlepiej ją przemyć. Okulary się znowu brudzą i parują. Do tego przy okularach musisz machać całą głową zamiast tylko oczami
  • Odpowiedz
@SquarexLoserLover: @OZIMONSTER: @KawaJimmiego: @mozis:

Okulary i soczewki jednodniowe. Są droższe, ale jest dużo większy komfort użytkowania. Nie musisz się martwić, że zgubisz, nie musisz o nie dbać itd. Świetnie sprawdzają się we wszelkich aktywnościach fizycznych typu basen. Od soczewek mimo wszystko warto sobie robić przerwę raz na jakiś czas, więc dobrze jest mieć też okulary.
  • Odpowiedz
  • 2
@SquarexLoserLover: nigdy nie nosiłem soczewek. Głównie z dwóch przyczyn: w okularach wykładam na bardziej budzącego zaufanie i profesjonalnie (jest to ważne w moim zawodzie) i żona lubi mnie w okularach. Żona ma dużo większą wagę wzroku i zdarza jej się nosić soczewki, ale one potrafią mocno podrażnić oczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@SquarexLoserLover: po latach w samych okularach i samych soczewkach miesięcznych (zakładane rano i zdejmowane przed snem) zalecam combo: okulary + soczewki jednodniowe na specjalne okazje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczy dostają srogo w dupę w soczewkach, dlatego na co dzień noszę okulary, a soczewki jednodniowe mam na imprezy/długie trasy autem w słoneczne dni (żeby założyć wygodnie okulary przeciwsłoneczne).
Co do dostawania w dupę: zacząłem nosić soczewki
  • Odpowiedz