Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#prawo #budujzwykopem #budownictwo #zalesie #bekazpodludzi

Pracuje za granica w systemie 3 miesiace prace 1 miesia wolnego, zarabiam miesiecznie ok. 30 tys PLN.

W 2016 roku zacząłem budowac dom.
No i oczywiscie #!$%@? wielkie bo co specjalista to robota #!$%@? albo zrobiona na #!$%@?.

Na grupach budowlanych ten sam kwikt ze bierzecie sobie #!$%@? ekipy bez umowy z karami albo najtansze albo dajecie sie ruchac.

1. Nie biorę najtanszych
2. 70% firm niechce podpisywac umow bo panie ja mam tyle ludzi chetnych ze niebede sie bawil w jakies umowy, bierzes pan albo czesc
3. A jak sie znajdzie "profesjonalna" firma z umowa to maja taka przebitke ze za ta sama usluge placisz 3-4 razy tyle.

No i mialem stolarza do kuchni. Kuchnia 8 metrow samr meble 24 tys. Co moim zdaniem nie jest niska cena bo najnizsza oferta to bylo 14 tys.

Umowa z karami podpisana. No i juz mialem taka gule ze powiedzialem ze od tej pory niepopuszcze nikomu albo niewyplacam gotowki albo ide do sadu.

No i poszedlem do sadu bo stolarz mial 7 miechow obsuwy, podniosl cene na 30 tys, meble sa porysowane i obite. Sprawa w sadzie sie ciagnela od 2018 do teraz - prawie 4 lata.

Co ugrałem?
PODZIAŁ KOSZTOW SADOWYCH
NAPRAWA KUCHNI NA KOSZT STOLARZA I MA NA TO ROK CZASU bo #!$%@? zleceniami.

No i wyobrazcie sobie jak po 4 latach do gotowego domu wchodzi stolarz i wszystko sciaga. Kolejne zycie w "remoncie".

Wiec jakbym mial sie budowac drugi raz to robil bym tak ze jak ktos cos #!$%@? to.

1 wypraszam za drzwi.
2 place pol umowionej ceny jak niechce dobrowolnie poprawic
3 niech on sie sadzi i czeka na swoj3 pieniadze x lat

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62c6d2ef8f6c406f2ddda080
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Przekaż darowiznę
  • 3
  • Odpowiedz
1 wypraszam za drzwi.

2 place pol umowionej ceny jak niechce dobrowolnie poprawic

3 niech on sie sadzi i czeka na swoj3 pieniadze x lat

@AnonimoweMirkoWyznania: i to jest właśnie powód tego burdelu. Sądy nie działają a firmy o tym wiedzą. Gdyby było inaczej to by nie było tego co teraz. Współczuje i życzę wytrwałości.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@AnonimoweMirkoWyznania: płacić w ratach, na końcu przy odbiorze rozliczyć się że znacznej sumy. Jak będzie coś spierdzielone powoływać się na to że zlecenie nie wykonane i nie wypłacasz do momentu zrobienia zgodnie z umową.
  • Odpowiedz