Aktywne Wpisy
zeszyt-w-kratke +54
#powodz
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia
ależ mnie denerwuje to oskarżanie ludzi o budowanie się przy rzece i na terenach zalewowych XD skąd zwykły człowiek kupujący mieszkanie na parterze we Wrocławiu ma wiedzieć czy dany teren jest zalewowy czy nie. Bo to że coś stoi przy rzece nie oznacza że jest terenem zalewowym, jakby tak patrzeć to by trzeba przenieść każde większe miasto o kilka kilometrów bo przepływa przez nie rzeka. Państwo, samorządy wydają pozwolenia

Tikyo +617
#powodz Przed chwilą wywiad z Ukraińcem, który pomaga przy budowie wału. Powiedział, że musi pomagać bo tu mieszka. Mam nadzieję, że chodź trochę to trafi do szurów anty ukraińskich

#steamdeck #gry #steam #pcmasterrace
Mnie mega wciągnęło ostatnio monster hunter world, działa na decku dobrze (chociaż podobno szybko zjada baterie)
- Wiedźmin 3 - na ultra płynne 40 FPS
- RimWorld - gra 10/10 jeśli kręcą cię gry w stylu budowy bazy/zarządzania kolonią w klimacie sci-fi; jeśi chodzi o wydajność to dużo zależy od modów, czysta wersja z DLC lub bez śmiga bez problemu ale ja jeszcze przed Deckiem byłem przyzwyczajony do gry na 300+ modach i tutaj są problemy ze stabilnością xD
- XCOM: Enemy Unknown - ogólnie jest oznaczony jako niewspierany, ale z DLC Enemy Within zmienia się launcher i jeśli wybierze się tam wersję z dodatkiem to już działa bez żadnych problemów xd
- Terraria - fajnie zrealizowane sterowanie z wykorzystaniem zarówno analogów jak i touchpadów, dobra pod kątem zabawy Steam Inputem bo to potężne narzędzie i warto sobie ogarnąć żeby móc dostosować sterowanie pod siebie w każdej grze
- Forager - bardzo prosta gra ale wciąga jak p------a, ostatnio 12h przesiedziałem przy niej w jednym ciągu, niestety sterowanie na padzie jest skopane i trzeba wybrać community layout emulujący klawiaturę