Wpis z mikrobloga

Promki na steam są do jutra i dokupionym sobie jakiś gier na zapas. Co polecacie fajnego do pogrania bardziej single i na padzie(będę grał głównie na steam decku)? Mam straszne zaległości w grach gdzies od 2013 roku i jedyne co ograłem ostatnio to rdr2. Póki co kupiłem No Man sky i zastanawiam się co dorzucić.

#steamdeck #gry #steam #pcmasterrace
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mjut93: remaki crasha bandicoota, spyro i abe oddysee.
Mnie mega wciągnęło ostatnio monster hunter world, działa na decku dobrze (chociaż podobno szybko zjada baterie)
  • Odpowiedz
@Mjut93: Ja od zakupu grałem w następujące gry i mogę potwierdzić że świetnie działają na Decku:
- Wiedźmin 3 - na ultra płynne 40 FPS
- RimWorld - gra 10/10 jeśli kręcą cię gry w stylu budowy bazy/zarządzania kolonią w klimacie sci-fi; jeśi chodzi o wydajność to dużo zależy od modów, czysta wersja z DLC lub bez śmiga bez problemu ale ja jeszcze przed Deckiem byłem przyzwyczajony do gry na 300+ modach i tutaj są problemy ze stabilnością xD
- XCOM: Enemy Unknown - ogólnie jest oznaczony jako niewspierany, ale z DLC Enemy Within zmienia się launcher i jeśli wybierze się tam wersję z dodatkiem to już działa bez żadnych problemów xd
- Terraria - fajnie zrealizowane sterowanie z wykorzystaniem zarówno analogów jak i touchpadów, dobra pod kątem zabawy Steam Inputem bo to potężne narzędzie i warto sobie ogarnąć żeby móc dostosować sterowanie pod siebie w każdej grze
- Forager - bardzo prosta gra ale wciąga jak p------a, ostatnio 12h przesiedziałem przy niej w jednym ciągu, niestety sterowanie na padzie jest skopane i trzeba wybrać community layout emulujący klawiaturę
  • Odpowiedz