Wpis z mikrobloga

Siema
Brał ktoś z was dofinansowanie z urzędu pracy przy zakładaniu firmy? Zawsze parę groszy na start. Gra warta świeczki? Martwi, że może być problem z dostaniem statusu osoby bezrobotnej bo ofert sporo dla programistów.
#programowanie #firma
  • 9
  • Odpowiedz
@uwielbiamnalesniki: w różnych urzędach są różne przepisy szczegółowe, więc to co napiszę zweryfikuj poprzez przepisy w swoim up. Idź do okienka i zarejestruj się jako bezrobotny. Dzieje się to natychmiastowo. Następnie idź do urzędniczki, nawet od razu i złóż wniosek o dotację. Pamiętaj że dotacje bierze się przede wszystkim po to aby wziać dotację, a nie po to by na jej bazie planować zarabianie. Nie chodzi tu o wyłudzanie kasy,
  • Odpowiedz
@mojwykopjestlepszy: @mch0588: czyli w teorii jeśli akurat zmieniam prace i na chwile będę bezrobotny to idealny czas by założyć działalność? (którą i tak miałem chęć spróbować założyć) Chętnie dostałbym dotacje na faktyczny sprzęt który serio będę używać (z mniejszym lub większym skutkiem) a kosztuje w granicach 10k. Dzięki za info mircy
  • Odpowiedz
dostaniem statusu osoby bezrobotnej bo ofert sporo dla programistów.

@mch0588: Przerabiałem to, nie jest to problem. Powiedzą ci że nie mają w swojej bazie pracy dla ciebie i masz sam szukać XD Osobiście przesiedziałem 3 miesiące ze statusem bezrobotnego. Plus tego jest taki że masz opłacone ubezpieczenie zdrowotne.
  • Odpowiedz
@mch0588: Nie żeby popuszczał, ale jeżeli jesteś na umowie o pracę, poproś pracodawcę żeby to on tobie wypowiedział umowę a nie na odwrót. Dostaniesz zasiłek dla bezrobotnych ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz