Wpis z mikrobloga

Dziennie gdy moja różowa ogląda Netflixa to widze pary tylko w jednym schemacie. Czarnoskóry + biała. Każdy film netflixa musi mieć obecnie taką pare + LGBT oczywiście. Dodam że mieszkam za granicą więc na codzień mam znajomych z różnych kultur i nie mam żadnych uprzedzeń co do ras. Temat główny - REKLAMY. Nie ważne jakie czy jestem fizycznie w IKEA czy widze reklame w TV w kinie. Np w IKEA w dziale z sypialniami jest duża grafika zadowolonego murzyna z białą kobietą. Reklamy w kinie przed seansem. Murzyn z białą kupujący popcorn rozsiadający się wygodnie... Spoko. Reklama telewizji SKY, zadowolony murzyn odbiera odbirnik z białą kobietą. Idę ulicą i widze reklamy kosmetyków - przystojny murzyn z zadowoloną białą kobietą. Spoko... Ja nie mam z tym problemu bo połowę życia spędziłem za granicą i mam wielu znajomych nawet murzynów (słowo murzyn w żadnym wypadku nie uważam za obrażliwe). Tak podsumowując od około 2-3 lat zauważam straszną promocję par multikulti ale tylko w jedną stronę czarnoskóry+biała. Nigdy nie widziałem reklamy czy pary w filmie biały + czarnoskóra. Tak się zastanawiam o co w tym chodzi. Czy naprawdę lewa strona musi tak bardzo promować związki czarnoskórych z białymi kobietami? Nie jest to czasem rasizm który pokazuje że czarnoskóra kobieta jest mniej akrakcyjna?

Ps: screen pierwszej lepszej reklamy akurat z wykopu. Tak jest w tej chwili w 90% przypadków reklam jakichkolwiek par.

#oswiadczenie #zalesie #wtf #lewackalogika
Pobierz nexe - Dziennie gdy moja różowa ogląda Netflixa to widze pary tylko w jednym schemaci...
źródło: comment_165617696831v313pEd6OVILzAVhWdn8.jpg