Wpis z mikrobloga

Ciekawa sprawa. Wiele razy na tym tagu czytałem wpisy, że ludzie płacą po 1000, 2000, 3000 PLN za m2 wykończenia i jeszcze całują po nogach, że tak tanio.

Daliście się zrobić w balona kochani.

(jest to oferta od dewelopera, który oferuje, że dodatkowo może wykończyć zakupione mieszkanie).

#nieruchomosci #mieszkanie
haha123 - Ciekawa sprawa. Wiele razy na tym tagu czytałem wpisy, że ludzie płacą po 1...

źródło: comment_1655978781DinVfVoRidYzuQlA2w1kVJ.jpg

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haha123: Wykończenie za 450zł za metr - czyste tynki pomalowane najtańszą farbą i gumolit. Wybudowałem dom i robię wykończenie...poniżej pewnych wartości nie zejdziesz nawet jak sam robisz..
  • Odpowiedz
@haha123: No i co wchodzi w skład takiego pakietu za 450zł? Biała farba? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Deweloperzy mają pracowników na etacie i hurtowe ceny. Mają niższe koszty niż wynajęty majster.
  • Odpowiedz
@fff112: @zuchtomek: słuchajcie, niebawem możecie sami zadzwonić do tych deweloperów, że robią po prostu za tanio ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Powiedźcie im, że sami daliście 3k za m2 i że robią zdecydowanie za tanio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@haha123: Wykończenie, a "wykończenie" to różnica...Jest pewna granica opłacalności. Materiał nie zejdzie poniżej pewnych wartości, tak samo koszt wykonania. Ja mam gdzieś ile wydam, robię tak żeby było tak jak chcę w wysokim std.
  • Odpowiedz
@Samir_Al-Zahar: dzięki kolego, widzę, że wyparcie działa mocno ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Specjalnie nie zostawiałem kontaktu do tego ogłoszenia, abyście kochani nie dzwonili do tego dewelopera, że sami daliście 3k za m2 i że robi za tanio ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fff112: kolego, a czy Ty potrafisz sobie wyobrazić taki scenariusz, że deweloper rzeczywiście to zrobi za te 450 PLN / m2, aby zachęcić klientów do zakupu, bo sprzedaż tak jakby nie ma się najlepiej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@haha123: Akurat jestem już dawno po wykończeniu mieszkania i możesz tę super ofertę zachować tylko i wyłącznie dla siebie. Zresztą w dobie narzekania na deweroperów jakiego to gówna nie robią decydować się jeszcze na wykończenie mieszkania z ich rąk? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
dzięki kolego, widzę, że wyparcie działa mocno ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@haha123: To Ty chyba wypierasz fakty xD
Nawet nie wiadomo czy ogłoszenie dotyczy jakiejś prowincji czy miasta wojewódzkiego xD
Gdzie sama cena za metr mieszkania waha się od 4500 do 15k albo i więcej
  • Odpowiedz
@login_89: No dokłanie, ludzie i tak są opłaceni za godzinówki, więc jak nie ma roboty przy 'budowaniu' to mogą wykańczać, no ale to trzeba mieć więcej jak dwie szare komórki chyba żeby o tym pomyśleć.
  • Odpowiedz
@haha123: Wystawi za -15% ceny jaką miał wcześniej, a nie 75% mniej bo sprzedaje mu się mniej mieszkań...Człowieku ludzie mają kasę i tylko czekają, aż zacznie spadać...serio myślisz, że jak spadnie 30% to dalej będą czekać? Będą kupować bo spadło, a tym czasem podaż się zwiększy i cena bardziej nie poleci. Niedobór mieszkań i domów dalej jest duży...poczekaj jak obniżą stopy za 3-4lata...jak się młodzi rzucą na kredyty, a mieszkań
  • Odpowiedz
@mickpl: jak rzadko to tu się z tobą zgodzę. Do 1000 zł / m2 można wykończyć mieszkanie bardzo dobrymi materiałami. No oczywiście nie mówię tu o prawdziwym drewnie na podłodze. Materiały w pakiecie deva są zazwyczaj bardzo średnie.
  • Odpowiedz
@LittleOpa: Szczerze do nie do końca rozumiem ludzi, którzy koniecznie chcą wyłożyć 100 metrów syberyjskim drewnem. Technologia poszła bardzo do przodu i nawet te stosunkowo tanie materiały sprawdzają się bardzo dobrze.
  • Odpowiedz