Wpis z mikrobloga

Kto jest vege proszę scrollować dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dostałem z małej prywatnej hodowli ze świniobicia taki kawałek boczku i stwierdziłem,że sobie upiekę i będę miał na chlebek z ogórkiem kiszonym czy coś.

Marynowałem 20 godzin. Wyszedł bardzo soczysty, chrupiącą skórka, miodowo-musztardowy. Miałem na zbyciu ostatnią papryczkę chili więc też dodałem razem z pestkami z fajnie podbiła smak. W środku mięsa są nakłócia, gdzie co jakiś czas trafia się kawałek upieczonego czosnku z lekką nutą tymianku.

Bonusowe foty w komentarzu

Wiem, wiem.. miażdżyca i cholesterol lubią to ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gotujzwykopem
#gotowanie
Ziemniak43212 - Kto jest vege proszę scrollować dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dostałem z małej...

źródło: comment_1655907129m316rtvXfD1zIG0dyfGVSS.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Azerbejdzanski: Do pstrąga na przykład dodaje jak to ty nazwałeś "zioła na kiju" świeży tymianek i rozmaryn do środka, dodaje też czosnek i oliwę z oliwek i jeszcze jakby było mało bezczeszczenia to dodaje cytrynę.

Ale ja już taki jestem, czerpie przyjemność z psucia kuchni. Jestem psychicznym sabotażystą kulinarnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz