Wpis z mikrobloga

Czesław Michniewicz brał udział w ustawianiu meczów - szok i niedowierzanie. Pewnie jak większość trenerów i sporo zawodników z tamtych lat. Myślę, że gdybyśmy mieli wykluczać wszystkich którzy brali udział przy ustawianiu spotkań z obecnej kadry to nie tylko Michniewicz by poleciał. Bardzo szanowany i uwielbiany przez Polaków Łukasz Piszczek też przecież nie był czysty. Myślę, że z obecnej kadry kilku zawodników też by się znalazło.

Bardzo się cieszę, że takie sytuacje jak z Michniewiczem są teraz wyciągane i mam nadzieję, że pójdzie to dalej i inni, którzy brali udział w procedurze handlowania spotkaniami również zostają ujawnieni i spotka ich kara chociażby publicznej krytyki i zniszczę ia PRu. Dotyczy to również dziennikarzy i sędziów, a również tak zwanych działaczy piłkarskich.

Równocześnie nie uważam by CM711 powinien zostać zwolniony z funkcji selekcjonera kadry. Chyba, że dostanie do tego czasu prawomocny wyrok skazujący go za korupcję.

Może to być świetną okazją do rewolucji w polskim futbolu. Szansa na oczyszczenie się z brudów przeszłości, zamknięcie tych spraw raz na zawsze i zaangażowanie się w budowanie polskiej piłki od strony sportowej. Szkolenie trenerów, analityków, działaczy, i szkolenie dzieci.

#mecz #pilkanozna #reprezentacja
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Raspa: porównanie Piszczka, który był gówniarzem bez prawa głosu w porównaniu ze "starszymi" i to jeszcze w tamtych czasach... do grubego Czesia który był trenerem i jednym z głównych osób w tym procederze jest lekko niepoważne.
Czy większość była zamieszana? Być może, więc tym bardziej tak dobrego pokolenia kadry nie powinien tykać żaden Polak z tego k--------a.
  • Odpowiedz
@Raspa: Piszczek dostał zawiasy. Miał bardzo dotkliwą karę.

Jaką karę dostał 711, który kreował takie patologiczne środowisko?
  • Odpowiedz