Wpis z mikrobloga

Tegoroczny wyjazd na Pyrkon to był ogromny błąd. Syf, smród, na glebie leży jakiś furras, umorusany, cały mokry bo na dworze 30 stopni.. Trzeba uważać żeby nie wdepnąć w jakąś przypinkę, bo wala się tego co nie miara.

Jakiś gość w niebieskich włosach pije wodę z hydranta bo chyba odwodniło go stanie w kolejce po akredytację. W przeciągu 1 godziny podeszło do mnie pięciu różnych uczestników i pytali się czy chcę może kupić [rezerwacja na prelekcję którą akurat mieli]. Jakaś laska w cosplayu Chewbacca z nieogolonymi nogami i zarośniętymi pachami podniosła spódniczkę pokazując włochatą c**ę mówiąc "to może być twoje za jednodniową wejściówkę".

Wszędzie walały się odchody. Ludzie bez kozery walili na hejnał hehe wiedźmińskie eliksiry. Obok jakiś znany tylko rodzinie i znajomym pisarz czytał na głos swoje wypociny stojącej w kolejce do kibla grupie gimbusów w strojach z Harrego Pottera. Po chwili typek skończył i zmienił go kolega, który do tej pory się tylko przyglądał - udając, że recytuje poezję Jaskra . Mało co nie przewróciłem się o faceta, który zwyczajnie pomiędzy ludźmi kucnął, ściągnął pory i zaczął srać. Okazało się, że to zwykły żul, ale w takim tłumie łatwo pomylić z uczestnikiem festiwalu Smród zmieszanego potu, moczu i fekaliów był nie do zniesienia.

A to był dopiero dworzec główny w Poznaniu..

#pasta #poznan #pyrkon #takbylo
  • 38
  • Odpowiedz
@odysjestem: W sumie to mam gdzieś polityczne afiliacje samych członków. Problem się zaczyna jakby nie chcieli zapraszać ludzi jak Piekara czy Komuda, kosztem ułomów jak Kiciputek. ;)

Ale każdy kto był na starych wersjach Pyrkonu na Dębcu, wie że ta dzisiejsza wersja to typowa komercja a'la ComiCon. Hajs jest, dzieciaki się cieszą, ale dla boomerów jak ja, kiedyś było lepiej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Promowanie działalności takiego człowieka zwiększa jego zasięgi, po co to robić?

@Wykopek_wykopek: Bo to konwent fantastyki, a ten człowiek, jakakolwiek by jego literatura nie była, zapisał się jako jeden z najważniejszych twórców w polskim nurcie?
  • Odpowiedz
Mało mamy takich twórców, którzy jednocześnie nie mają takich skrajnych i szkodliwych poglądów i jednocześnie są dobrymi pisarzami?

@Wykopek_wykopek: Ale co mają poglądy do prelekcji? Musiał bym być chyba jakimś lewackim turbozjebem, żeby być fanem fantastyki ale nie czytać kogoś książek/nie interesować się, tylko dlatego, bo ktoś prywatnie postuje prawackie treści na TT.
  • Odpowiedz
@Hatespinner no widzisz, ja za to wyznaje idee, że nie ma co promować szkodliwych jednostek społecznych i dawać im jakiegokolwiek dodatkowego rozgłosu i zakładam, że takimi też poglądami kierują się organizatorzy, chwała im za to. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wykopek_wykopek: No to sobie promuj. Normalni ludzie umieją rozdzielić prywatne poglądy od pracy zawodowej. Dzięki temu jest jeszcze szansa na jakiś progres w wielu dziedzinach kultury i nauki.

Organizatorzy kierują się pieniądzem, tak samo jak big corpo wywieszające kolorowe flagi. xD
  • Odpowiedz