Aktywne Wpisy
orlen_lite +26
#chwalesie
5 wniosków Grupy ORLEN o nowe lokalizacje morskich farm wiatrowych otrzymało najwyższe oceny Ministerstwa Infrastruktury ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Koncesje znajdują się na wysokości Kołobrzegu oraz Łeby, około 30 km od linii brzegowej. Potencjał koncernu w morskiej energetyce może wkrótce powiększyć się o około 5,2 GW
#biznes #energetyka #pieniadze #oze
5 wniosków Grupy ORLEN o nowe lokalizacje morskich farm wiatrowych otrzymało najwyższe oceny Ministerstwa Infrastruktury ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Koncesje znajdują się na wysokości Kołobrzegu oraz Łeby, około 30 km od linii brzegowej. Potencjał koncernu w morskiej energetyce może wkrótce powiększyć się o około 5,2 GW
#biznes #energetyka #pieniadze #oze
SynMichaua +869
Miałem nie iść na wybory bo nie mam za bardzo na kogo głosować, a przeciwko PiSowi nie chciałem.
Ale pójdę i zagłosuję. Jeszcze nie wiem na kogo, ale zagłosuję choćby przeciw.
Mój pradziadek był w obozie dwa lata, zmarł kilkanaście lat temu, ale nigdy nie chciał opowiadać o tamtych czasach, silny facet, a płakał nocami.
Nigdy nikt tak mnie nie wkurzył postem na social mediach.
Robienie polityki na śmierci milionów osób. Na
Ale pójdę i zagłosuję. Jeszcze nie wiem na kogo, ale zagłosuję choćby przeciw.
Mój pradziadek był w obozie dwa lata, zmarł kilkanaście lat temu, ale nigdy nie chciał opowiadać o tamtych czasach, silny facet, a płakał nocami.
Nigdy nikt tak mnie nie wkurzył postem na social mediach.
Robienie polityki na śmierci milionów osób. Na
Najlepszy efekt da lustrzanka z pełną klatką ale do piasku średnio
@Powuyo: mam, jest z niej film na moim YT - ale to się nadaje to jakichś zakamarków i ma swoje oświetlenie, zasięg widzenia kamery to jakieś 30 cm to trochę za mało
@bad_karma: jakby to był plan statyczny to mogło by to zadziałać, niestety doświetlenie niektórych miejsc mnie przerasta zwłaszcza gdy tam wejdę to z reguły zasłaniam światło. Dlatego zastanawiam się nad czymś co potrafi nagrywać tak jak ludzkie oko widzi. Chyba jest już taki sprzęt?
@vapores: dużo osób tak myśli ale tak naprawdę to przereklamowane gówno z baterią na kilka minut nagrywania
@FejsFak: Sony A7 plus do tego obiektyw z f<2
lub opcjonalnie Sony A6400 z takim samym obiektywem
@FejsFak: to też może rozwiązać problem
@Bad_Wolf: zobacz ten fragment - normalnie gołym okiem widać wodę w studni oraz jej wnętrze (gdzieś tam nawet jest filtr) a na filmie widać czarną dziurę. Czy ta kamera sobie z tym poradzi?
Jednak jednocześnie nie dam gwarancji czy HDR ogarnie.
@bartosz325: dobrze się domyślam, że to obiektyw? Kamery się kupuje z obiektywem czy osobno?