Wpis z mikrobloga

#koronawirus No więc powiem wam tak, miałem tego koronawirusa pierwszy raz ( ͡° ͜ʖ ͡°) we wtorek miałem lekkie objawy typu katar, lekka gorączka, kaszel - ot przeziębienie, test zrobiłem we środę i pozytyw się ukazał ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzisiaj już jestem negatywny i nie mam objawów także tak szczerze po przejściu koronawirusa nie widzę sensu zamykania gospodarek etc. na dwa lata i obostrzen takich jak były tutaj w #niemcy, nic się w moim zdaniu nie zmieniło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dla poprawności kronikarskiej muszę dodać że jestem co prawda zaszczepiony trzema dawkami, ale to bardziej z tego tytułu że w #niemcy bez tego ludzie praktycznie nic nie mogli robić jeśli chodzi o życie społeczne w tamtym czasie, teraz już obostrzeń praktycznie nie ma oprócz masek w komunikacji miejskiej (i miejmy nadzieje że tak zostanie).
  • 3
@EvineX: też miałem na początku roku, również #niemcy. Nie miałem żadnego problemu z kaszlem czy oddychaniem. Pierwsze dwa dni ogólne osłabienie, lekki ból głowy, nic poza tym. Nie jestem jakimś wzorem do naśladowania jeśli chodzi o dbanie o siebie, żywienie itd. Wg mnie to również meeega przesada. W mojej ocenie było to jak przeziębienie. Pozdrawiam