Wpis z mikrobloga

Takie chlybki upiekłxm. Na zakwasie z wody po kapuście kiszonej/piklach i drożdżami piwowarskimi. Chleb orkiszowy razowy i pszeniczny z dodatkiem mąki ryżowej i kukurydzianej. Ciasto leżakowało tydzień w lodówce zanim je upiekłxm w prodiżu. Przyprawiłxm solą niejodynowaną z Kłodawy 33/33/33 z solą morską gruboziarnista i różowa solą himalajska.

#chwalesie #chleb #chlebdomowy #domowychleb #piekarnictwo #nastolatki
adrninistrator - Takie chlybki upiekłxm. Na zakwasie z wody po kapuście kiszonej/pikl...

źródło: comment_1655195709RXITjCUsaH0ez41TSnr0nk.jpg

Pobierz
  • 6
@adrninistrator: czemu usunąłxś poprzedni wpis bez odpowiedzi na pytanie? Serio z prodiża? Przecież on piecze tylko od góry. Znaczy się piękne chlebki, tylko nie wyglądają jak pieczone górną grzałką tylko w garnku żeliwnym lub w piecu z kamiennym trzonem.
Te trzy sole zmieniają cokolwiek w smaku? Gdyby to była ta czarna sól z siarką to bym rozumiał bo chleb by pachniał jajkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pokaż