Wpis z mikrobloga

@SzycheU: @SzycheU: @trzyakordy: chyba sobie zartujecie. Nagle Atak Spawacza to byl od zawsze mem. Jak mialem te 12-14 lat i sluchalem polskiego rapu to juz wtedy byli dla mnie memem i kisnalem z ich tekstów (niestety jeden znajomy ich uwielbial xD). Obecny rap jest 1000 poziomow wyzej od tej sraki.
Nagly atak spawacza:
bit ? tu nie ma bitu xD
flow? Nigdy w zyciu nie rapowalem a mam lepsze
@Radtopedau: Jak kończyłem zawodówkę to wtedy z kolei popularny był multi. Coś takiego to jest dopiero dla mnie asłuchalne. Wolę posłuchać "sebixów" jak to określiłeś niż bananowego dzieciaka spiewającego o tym, że ma hajs i samochód.
Dla mnie klasykami są NAS, Peja, Doniu, Sokół, Pono, Paktofonika czyli generalnie stara szkoła.
@SzycheU: przeciez ten kawalek co dales to byl 1. kawalek dzieciaka youtubera (on nawet wtedy nie byl raperem, odpowiednik ekip,frizow i innych youtuberospieawkow ktorych teraz jest pelno, to nie sa raperzy.itd). Dopiero teraz Young Multi stal sie 'prawdziwym" raperem i jest jeszcze popularniejszy i nagrywa ok muzyke, ale wtedy to byla piosenka youtubera. Tak wiec slabe porownanie z tym kawalkiem.

Co do Peji Sokola i reszty to tez sluchalem/slucham i szanuje
@Radtopedau: Przesłuchałem kilka utworów z tego co mi wysłałeś i czuję tu wyraźną różnicę między rapem z lat 90s do 2012/13 mniej więcej. Nie wiem jak to opisać ale czuję wyraźną różnice w sposobie śpiewania, słownictwie czy podkładach. To może teraz ja wrzucę kilka lubianych utworów.
@SzycheU: znam te numery bo sam ich kiedys sluchalem co nie zmienia faktu ze obecny rap jest dla mnie tak samo dobry a nawet lepszy. Na pewno sie roznia spiewaniem (kiedys byla gorsza technologia), podkladem tez (obecnie bity sa niesamowicie dopracowane a polscy producenci robia niesamowita robote). Jesli chodzi o slownictwo to jest takie samo jakie bylo, zalezy wszystko od rapera. Jak chcesz jakis mocny przekaz/lepsze slownictwo to polecam: